Nurmagomedovs, "sliktais puisis" vai sens ienaidnieks - kurš būs Makgregora nākamais pretinieks?

Konors Makgregors Foto: Reuters/ScanPix
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Konors Makgregors aizvadītajā nedēļas nogalē pirmajā minūtē pārspēja Donaldu "Kovboju" Seroni. Var droši teikt, ka īru cīkstonis ir atpakaļ, bet kurš būs viņa nākamais pretinieks? Variantu netrūkst.

Teju uzreiz pēc īra uzvaras "UFC 246" cīņu vakarā sākās spekulācijas par cīkstoņa pretinieku nākamajā duelī, kas, kā izteicās pats cīkstonis, varētu notikt pat martā. Variantu ir daudz, tai skaitā divi potenciāli dueļi boksā, bet, ņemot vērā loģiku un jau paziņotās cīņas, pretendentu skaits samazinās.

Atgriešanās boksā

Uzreiz pēc "UFC 246" noslēguma leģendārais Floids Meivezers savā "Instagram" kontā ievietoja attēlu, kurā redzams viņš un Makgregors ar paziņojumu par viņu otro savstarpējo dueli. Tāpat viņš ievietoja arī attēlu, kurā redzams kopā ar Habibu Nurmagomedovu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Floyd Mayweather (@floydmayweather) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Floyd Mayweather (@floydmayweather) on

Tiesa, Meivezers nav vienīgais bokseris, kurš būtu ieinteresēts duelī ar Makgregoru. Līdzīgu domu pirms un pēc "UFC 246" ir izteikuši arī Menija Pakjao pārstāvji. Jāņem vērā arī fakts, ka Meivezers un UFC prezidents Deina Vaits vairākkārt ir izteikušies, ka viņi strādā pie kopīga projekta, tas paredzēts šī gada nogalē.

Makgregors ir izteicies, ka šogad vēlētos aizvadīt trīs cīņas. Tas nozīmē, ka nākamais duelis varētu norisināties laika periodā no jau minētā marta līdz pat aptuveni jūnijam. Atminoties, cik ilgi laiku prasīja sagatavošanās un cīņas popularizēšanas process pirms Meivezera un Makgregora pirmā dueļa, maz ticams, ka nākamais Makgregora pretinieks varētu nākt no boksa pasaules.

Tāpat ir jāsaprot arī fakts, ka šis neoficiāli ir Makgregora atgriešanās gads, līdz ar to, zaudējums nākamajā cīņā nenāktu par labu līdz šim ieņemtajam "reabilitācijas gada" kursam. Lai cik spējīgs Makgregors nebūtu boksa elementos, un, cik atzīstamu sniegumu viņš parādīja duelī pret amerikāņu bokseri, ir jāsaprot, ka Meivezers un Pakjao ir divi no visu laiku labākajiem sava amata meistariem, līdz ar to - Makgregora izredzes šajās boksa cīņās būtu mazas.

Par abu bokseru ienākšanu MMA nav pat vērts uzsākt sarunu, jo tam būtu nepieciešams apgūt daudz papildus cīņas elementu, ko tik īsā laikā vienkārši nav iespējams izdarīt. Savukārt bez iemaņām, piemēram, džiu-džitsu, spērienu atvairīšanā un citos MMA elementos, pret tādu sporta veterānu kā Makgregoru vienkārši nebūtu iespējams aizvadīt vienlīdzīgu cīņu.

Atzīmēšanas vērts ir arī fakts, ka Makgregors pēc pēdējā dueļa izteicās, ka viņš svara kategorijā līdz 77 kilogramiem jūtoties ļoti labi un vēloties tajā palikt. Savukārt, abi bokseri šim svaram savas karjeras laikā nav pat pietuvojušies. Lielākais svars, kādā viņi ir aizvadījuši boksa cīņu, ir bijuši 66,6 kilogrami.

Nurmagomedovs, Fergusons, Geijči un citi vieglā svara kategorijas cīkstoņi

Sarunā ar Arielu Helvani Makgregora treneris Džons Kavana atklāja, ka svara kategorija līdz 70,3 kilogramiem viņu personīgi interesētu tikai viena iemesla dēļ.

"Mērķis ir atgūt vieglā svara divīzijas titulu. Neredzu nekādu iemeslu, lai Konors nomestu svaru priekš kādas citas, ne titula, cīņas. Domāju, ka Konoram jāpaliek šajā svarā un, kad pienāks lielā iespēja, jānomet šīs 15 mārciņas (7 kilogrami)," izteicies Kavana.

Jau ilgāku laiku dueli ar Makgregoru vēlas vieglā svara kategorijas cīkstonis Džastins Geijči. Arī pats īrs ir izteicies, ka amerikānis ir viņa "sarakstā".

Kavana jau minētajā sarunā ar Helvani atzina, ka duelis starp viņa audzēkni un Geijči viņam interesētu tikai ar vienu nosacījumu, ja cīņa notiktu svara kategorijā līdz 77 kilogramiem.

Zinot, ka vieglā svara kategorijas titulcīņa starp Nurmagomedovu un Fergusonu notiks 18. aprīlī, kā arī, ņemot vērā Kavanas izteikumus, var diezgan droši secināt, ka savu nākamo dueli Makgregors neaizvadīs vieglā svara divīzijā. Kas attiecas uz cīņu ar Geijči svara kategorijā līdz 77 kilogramiem, var droši teikt, minētajā divīzijā īrs var atrast arī pretiniekus ar skaļāku vārdu MMA pasaulē.

"Sliktā puiša" josta, čempiona tituls, vai tomēr Neits Diazs?

Apskatot Makgregora potenciālo pretinieku sarakstu, visticamāk, tas tiks atrasts svara kategorijā līdz 77 kilogramiem. Šeit starp iespējamiem pretiniekiem atrodami trīs cīkstoņi - čempions Kamaru Usmans, "Sliktā puiša" jostas īpašnieks Horhe Masvidāls, kā arī Neits Diazs, kurš pavisam noteikti piekristu trešajai cīņai ar Makgregoru (abi iepriekšējie šo cīkstoņu dueļi arī norisinājās svara kategorijā līdz 77kg).

Masvidāls medijos vairākkārt ir izteicies, ka viņš būtu gatavs cīnīties ar Makgregoru, bet, viņaprāt, īru cīkstonis viņam vienkārši esot par mazu. Šādam apgalvojumam piekrita arī UFC prezidents Deina Vaits, kurš arī atzina, ka Makgregoru šī nostāja esot sadusmojusi. 

"Es vēlos "Sliktā puiša" jostu. Man gan labāk patīk zelts, bet arī šo jostu labprāt pievienotu sarakstam," pēc dueļa ar Seroni izteicās Makgregors.

Foto: Reuters/ScanPix

77 kilogramu kategorijas čempions šobrīd ir nigērietis Kamaru Usmans, kurš vēl pavisam nesen pārspēja bēdīgi slaveno amerikāni Kolbiju Kovingtonu. Uzreiz Makgregoram piešķirt titula cīņu jaunā svara kategorijā šķistu negodīgi un nepamatoti, bet tas ir noticis jau iepriekš, kad īru cīkstonis uzveica Ediju Alvarezu savā pirmajā cīņā vieglā svara kategorijā.

Foto: Reuters/ScanPix

Apskatot šīs divīzijas rangu, ir iespējams rast pamatojumu iespējamam Usmana un Makgregora duelim. Otrajā vietā esošo Kovingtonu Usmans pavisam nesen uzveica, savukārt pirmās un ceturtās vietas cīkstoņi - Tairons Vūdlijs un Lions Edvardss aizvadīs savstarpēju dueli 21. martā.

Pāri paliek trešajā vietā esošais Horhe Masvidāls un Konors Makgregors. Liels pārsteigums nebūtu, ja MMA fani sagaidītu paziņojumu par cīņu, kurā oktagonā savā starpā tiksies divi cīkstoņi no Usmana-Masvidāla-Makgregora trio. 

Bet, ko darīs Makgregors, ja Masvidāls (pelnīti) aizvadīs titula cīņu pret Usmanu?

UFC leģenda Maikls Bispings sarunā ar ESPN ir izteicies, ka triloģijas cīņa starp Diazu un Makgregoru varētu būt nākamais loģiskais solis: "Konors pret Neitu ir labi labi biznesam, to redzēt grib visi."

Lai arī šobrīd un, visticamāk, vēl kādu laiku nebūs zināms nākamais Makgregora oponents, var prognozēt, ka tas būs tieši kāds cīkstonis no UFC 77 kilogramu svara kategorijas. Kura cīņa būtu vislielākā un iecienītākā fanu vidū? Tas, protams, ir katra subjektīvais viedoklis.

Magregors savas karjeras laikā ir aizvadījis 26 cīņas, kurās cīkstonim ir izdevies izcīnīt 22 uzvaras un piedzīvot četras neveiksmes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu