Valmierā par draudiem uzspridzināt autoservisu un nodedzināt māju aizturēts vīrietis (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija.
Valsts policija. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policijas (VP) aizturējusi kādu vīrieti, kurš draudējis uzspridzināt autoservisa telpas, kā arī nodedzināt dzīvojamo māju Valmierā, informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne. 

Viņa stāstīja, ka 13. janvāra vakarā policija saņēma zvanu no personas, kura izteica draudus, ka naktī uz 14. janvāri uzspridzinās autoservisa telpas, kā arī nodedzinās dzīvojamo māju Valmierā. Uz notikuma vietu izbrauca policijas darbinieki. Pārbaudot ēku, informācija par drošības riskiem neapstiprinājās nevienā no gadījumiem.

Policija operatīvi noskaidroja un aizturēja aizdomās turamo personu - 1970. gadā dzimušu vīrieti, kurš jau iepriekš bija nonācis likumsargu redzes lokā. Vīrietim piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Vaskāne uzsver, ka, saņemot informāciju par iespējamiem drošības riskiem, policija šādas situācijas vienmēr uztver nopietni un rūpīgi pārbauda. Jebkuram, kurš grasās šādi jokot, ir jāapzinās, ka tam ir ļoti nopietnas sekas un par to draud kriminālatbildība, viņa uzsvēra.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231.1 panta - par apzināti nepatiesa paziņojuma par spridzināmās ietaises ievietošanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana līdz vienam gadam, piespiedu darbs, vai naudas sods.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu