Foto ⟩ Sudānas zooloģiskā parka novārgušās lauvas piesaistījušas pasaules uzmanību (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/ Osman Salih

Kāds Sudānas iedzīvotājs dalījās ar fotogrāfijām ar novārgušajām lauvām no zooloģiskā parka, kas atrodas Sudānas galvaspilsētā. Viņš arī izveidojis ziedojumu vākšanas kampaņu, lai izglābtu slimās un badā mītošās Āfrikas lauvas. Viens no dzīvniekiem pirmdien, 20. janvārī, nomira, vēsta "The NewYork Post".

Lauvas tiek turētas būros "Khartoum Al-Qureshi" parkā. Saskaņā ar vairākiem ziņojumiem dzīvniekiem nedēļām ilgi nav bijusi pietiekama barība vai zāles.

Foto: Facebook/ Osman Salih

Nedēļas nogalē iedzīvotājs Osmans Salihs devās garām parkam un, ieraudzījis lauvas un viņu briesmīgos apstākļus, nolēma sākt tiešsaistes kampaņu ar tēmturi #SudanAnimalRescue, lai veicinātu izpratni par notiekošo un palīdzētu glābt dzīvniekus.

"Es vēlos jūs informēt, ka es esmu sazinājies ar parka administrāciju un viņi norādīja, ka savvaļas dzīvnieku biedrība ir atbildīga par šiem dzīvniekiem, kā arī viņu aprūpi un tīrību," viņš paskaidroja sociālajā tīklā "Facebook".

"Parkā ir savvaļas dzīvnieku biedrība, kas ir tieši atbildīga par lauvu veselības stāvokļa pasliktināšanos. Viņi paziņoja, ka parka ienākumi mēnesī neesot pietiekami, lai pabarotu pat vienu lauvu nedēļā."

Dzīvniekiem, acīmredzot, ir nepieciešama arī rūpīga veterinārārsta apskate.

Parka vadība un veterinārārsti aģentūrai AFP sacīja, ka lauvu labturības apstākļi tiešām pēdējās nedēļās ir pasliktinājušies, jo Sudānas ekonomiskās krīzes laikā pārtika kļuva nepieejama.

"Pārtika ne vienmēr ir pieejama tik bieži, lai dzīvniekus pabarotu," skaidroja parka vadība.

Foto: Facebook/ Osman Salih

Kamēr parku pārvalda Hartūmas pašvaldība, to daļēji finansē vien privāti ziedotāji.

Pirmdien, 20. janvārī, Salihs ziņoja, ka viena no lauvām - mātīte - nomirusi, bet vēl viena tika nogādāta klīnikā.

Viņš arī paziņoja, ka beidzot ir iesniedzis dokumentus sadarbībai ar "FOUR PAWS International", kas nosūtīs "ārkārtas glābšanas brīvprātīgos un darbiniekus, lai rehabilitētu dzīvniekus ne tikai šinī zooloģiskajā dārzā, bet arī citos Sudānas parkos, kā arī apmācītu savvaļas dzīvnieku parku darbiniekus".

Foto: Facebook/ Osman Salih
Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu