Levits: Mūsdienu kapitālisma modelī jāiekļauj sociālie un vides aspekti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Egils Levits
Egils Levits Foto: GINTS IVUSKANS / AFP

Mūsdienu kapitālisma modelis ir jāmodificē, ekonomikas politikā iekļaujot sociālos un vides aspektus, piedaloties Pasaules ekonomikas forumā Davosā, Šveicē, sacīja Valsts prezidents Egils Levits, informēja Valsts prezidenta kanceleja.

Levits Pasaules ekonomikas forumā bija viens no trim galvenajiem runātājiem diskusijā "Eiropas ekonomiskā attīstība: Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu ekonomiskais potenciāls".

Valsts prezidents diskusijā uzsvēra tā dēvēto "Trīs Jūru iniciatīvu", savienojot Ziemeļeiropu un Centrālo Eiropu, kas būtu liels ieguvums valstu ekonomikai un reģionu savienojamībai. Šajā kontekstā valsts pirmā amatpersona izcēla arī dzelzceļa infrastruktūras projekta "Rail Baltica" nozīmību.

Savukārt pasaules līderu diskusijā, kas bija veltīta Eiropas lomai pasaulē jeb "An Ascendant Europe", notika domu apmaiņa par Eiropas konkurētspēju. Levits akcentēja, ka esošais kapitālisma modelis ir jāmodificē, ekonomikas politikā iekļaujot sociālos un vides aspektus.

Jau ziņots, ka šonedēļ Valsts prezidents apmeklē Pasaules ekonomikas forumu, kur tiekas ar pasaules ekonomikas viedokļu līderiem, lai pārrunātu Eiropas Savienības un pasaules ilgtspējai nozīmīgus jautājumus, kā arī uzstāsies diskusijā "Draudi mūsdienu rietumu demokrātijai". Levits Pasaules ekonomikas forumā Davosā uzturēsies līdz 24.janvārim.

Ikgadējais Pasaules Ekonomikas forums šogad atzīmē savu 50.gadskārtu. Forumā, kas pulcē pasaules biznesa un politikas elites pārstāvjus, kā arī pilsoniskās sabiedrības līderus, šī gada dienaskārtībā ievērojama vieta atvēlēta klimata jautājumiem, kā arī uzņēmēju atbildībai tādās jomās kā nodokļi un pienācīgs atalgojums.

Šī gada Pasaules Ekonomikas foruma galvenā tēma ir ilgtspējība, pievēršot uzmanību arvien pieaugošajām klimata pārmaiņām un valstu domstarpībām par to, kā tās iegrožot. Kopumā forumā šogad ieradīsies aptuveni 3000 dalībnieku, kas pārstāvēs gandrīz 120 valstis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu