Par EČ handbolā medaļām cīnīsies Norvēģija, Slovēnija, Spānija un Horvātija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Norvēģijas handbola izlase.
Norvēģijas handbola izlase. Foto: AFP / Scanpix

Par godalgotām vietām Eiropas čempionātā handbolā šogad cīnīsies pašreizējā čempione Spānija, mājinieki norvēģi, kā arī Slovēnijas un Horvātijas valstsvienības.

Kā pirmās pusfinālā trešdien iekļuva pirmās grupas līderes Spānija un Horvātija.

Abas izlases trešdien aizvadīja savstarpēju cīņu, lai noskaidrotu izslēgšanas spēļu pirmās grupas uzvarētāju. Spānija spēlēja neizšķirti 22:22 (12:11) ar Horvātijas izlasi.

Eiropas čempioniem sešus vārtus iemeta Alekss Dujšebajevs, bet par diviem mazāk iekrāja Rauls Entrerioss un Aleikss Gomess. Horvātijas komandā 10 vārti Igoram Karačičam, bet Marins Sipičs bija nekļūdīgs visos trijos metienos.

Vēlāk šajā pašā grupā Baltkrievija spēlēja neizšķirti 36:36 (19:17) ar Austriju.

Baltkrievijas izlasē 12 vārtus iekrāja Mikita Vailupovs, bet par pieciem mazāk Artjomam Karaļekam. Pretiniekiem ar septiņiem vārtiem izcēlās Nikola Biliks, kamēr sešus vārtus guva Sebastjans Frimmels.

Abas valstsvienības par godalgotām vietām šajā turnīrā vairs nevar pacīnīties.

Trešdienas otrajā spēlē Ungārijai bija iespējas apdraudēt slovēņu izredzes par iekļūšanu pusfinālā, taču ar 26:34 (14:16) atzīts Portugāles pārspēks. Uzvarētājiem septiņus vārtus iemeta Belone Moreira, bet pieci precīzi raidījumi Daimaro Salinam, Aleksim Boržim un Antonio Areiam. Ungārijas komandā piecus "golus" guva Žolts Balohs un Bence Bamhidi.

Vēlāk izslēgšanas spēļu otrajā grupā Norvēģija ar 33:30 (14:13) uzvarēja Slovēniju.

Norvēģim septiņus vārtus iemeta Mogerojs Guliksens, savukārt pa pieciem guva Eivids Tangens un Sanders Overjodets. Slovēnijas izlasē rezultatīvākie ar pieciem gūtiem vārtiem bija Nejcs Cehte un Tilens Kodrins.

Trešdienas vakarā spēles vēl paredzētas starp Zviedrijas un Islandes komandām, kā arī starp Čehijas un Vācijas valstsvienībām, taču neviena no šīm izlasēm nevar kandidēt uz godalgotām vietām. Jau tagad zināms, ka Vācija cīnīsies par 5.-6.vietu čempionātā.

Zīmīgi, ka no 2018.gada Eiropas čempionāta pirmā četrinieka, pusfinālā šogad būs redzama vienīgi Spānija, jo Francija un Dānija nepārvarēja grupu turnīru, bet sudraba medaļas ieguvēja Zviedrija izslēgšanas spēlēs otrajā grupā ieņems piekto vai sesto pozīciju, kas neļaus cīnīties par 5.-6.vietu.

Latvijas izlase savu vēsturē pirmo Eiropas čempionātu noslēdza ar trim neveiksmēm. Pirmajā cīņā ar 22:33 piekāpās Spānijai, otrajā duelī ar 24:32 zaudēts vēl vienai debitantei Nīderlandei, bet turnīra pēdējā mačā latvieši atzīstami cīnījās ar spēcīgo Vāciju, kapitulējot ar 27:28.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Austrijā, Norvēģijā un Zviedrijā norisināsies līdz 26.janvārim, un tajā pirmo reizi spēlē kontinenta 24 spēcīgākās izlases. Mači norisinās Stokholmā, Malmē, Gēteborgā (visas - Zviedrija), Vīnē, Grācā (abas - Austrija) un Tronheimā (Norvēģija).

Eiropas čempionātā 24 komandas ir sadalītas sešās apakšgrupas pa četrām izlasēm katrā. Pēc priekšsacīkstēm pamatturnīram kvalificēsies katru apakšgrupu divas labākās komandas, kas pēc tam divās grupās, pa sešām valstsvienībām katrā, tiks noskaidrotas četras pusfinālistes.

Finālturnīrā uzvarējusī komanda nodrošinās ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. No Eiropas vietu Olimpiādē jau nodrošinājusi pērnā gada pasaules čempione Dānija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu