"Kurbads" komandai kārtējā uzvara pār OHL čempioni "Mogo"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
HK "Kurbads".
HK "Kurbads". Foto: Romāns Kokšarovs

Latvijas komanda "Kurbads" trešdien jau trešo reizi šajā sezonā "Optibet" hokeja līgas čempionātā uzvarēja čempioni "Mogo".

"Mogo" savā laukumā ar 3:5 (2:2, 1:2, 0:1) zaudēja "Kurbadam".

Čempionvienībā divus vārtus guva Andris Siksnis, bet viesiem trīs rezultatīvas piespēles iekrāja pieredzējušais Krišjānis Rēdlihs, bet par vienu mazāk Artūram Logunovam.

Jau spēles otrajā minūtē Elviss Želubovskis vadībā izvirzīja "Mogo", bet Mārtiņš Gipters sešas minūtes vēlāk, realizēdams vairākumu, panāca neizšķirtu 1:1. Perioda vidū Siksnis mazākumā vēlreiz vadībā izvirzīja mājiniekus, taču Mārcis Zembergs pēc 45 sekundēm atkal panāca izlīdzinājumu. Otrajā periodā Jāņa Straupes un Aleksandra Galkina precīzajiem metieniem "Mogo" atbildēja tikai ar vienu "golu" Sikšņa personā, kamēr pašā spēles galotnē Sandis Zolmanis ripu jau raidīja tukšos vārtos, "Kurbads" svinot panākumu.

Abas komandas šosezon jau tikušās četras reizes, trijās no tām panākumu svinot "Kurbads".

Otrā trešdienas spēlē "Zemgale"/LLU mājās ar 2:3 (1:1, 0:1, 1:0, 0:1) papildlaikā piekāpās Daugavpils "Dinaburga".

Zemgaliešu rindās vārtus guva Aleksandrs Pavļenko un Mārtiņš Mežulis, savukārt Daugavpils vienībā divreiz izcēlās Sergejs Pečura, bet vēl vienus vārtus pievienoja Imants Ļeščovs.

OHL čempionātā ar 42 punktiem 25 spēlēs pirmo vietu ieņem "Olimp", tālāk ar 40 punktiem 27 dueļos seko "Kurbads", bet "Liepāja" noslēdz pirmo trijnieku ar 38 punktiem. "Mogo" ir 33 punkti 25 mačos, 30 punkti 27 cīņās ir "Zemgale"/LLU komandai, bet pirmo sešinieku ar 20 punktiem 27 mačos noslēdz Daugavpils "Dinaburga". Ar 12 punktiem 26 spēlēs seko "Rīga" un ar 11 punktiem pēdējo astoto pozīciju ieņem "Prizma"/IHS.

Šajā sezonā par OHL kausu spēkojas astoņas komandas. Debiju OHL turnīrā piedzīvo "Olimp", bet daugavpilieši Latvijas virslīgā pēdējo reizi piedalījās 2013./14.gada sezonā. 

Katra komanda regulārajā čempionātā aizvadīs 35 spēles (piecu apļu turnīrs). Pavisam kopā OHL regulārajā turnīrā tiks izspēlēti 140 mači.

Izslēgšanas turnīrs sāksies 2020.gada 10.martā. OHL "playoff" pusfināla spēlēm automātiski kvalificēsies divas labākās regulārā turnīra komandas. Savukārt 3., 4., 5., un 6. vietās esošās vienības aizvadīs cīņas, lai iekļūtu pusfinālos. Šie mači ilgs līdz kādas komandas divām uzvarām.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu. Savukārt trešo vietu čempionātā iegūst komanda, kas zaudējusi izslēgšanas spēļu pusfinālā, bet ieguvusi augstāku vietu čempionāta pirmajā etapā. Čempionāta uzvarētāji saņems ne tikai OHL kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējā sezonā OHL čempionāta finālā "Mogo" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 uzveica "Kurbads" vienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu