Rīga kļuvusi par vienu no dizaina organizācijas SEGD pārstāvniecības pilsētām Eiropā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vecrīgas panorāma
Vecrīgas panorāma Foto: TVNET

Rīga ir oficiāli kļuvusi par dizaina organizācijas SEGD ("Society for Experiental Graphic Design") pārstāvniecības pilsētu, tādējādi Latvijai kļūstot par pirmo Baltijas valsti, kas ir ieguvusi tiesības pārstāvēt organizācijas zīmolu, kvalitātes vērtības un vīziju, organizējot profesionāli izglītojošus notikumus dizaina jomas pārstāvjiem un lietotājiem, aģentūru LETA informēja organizācijas pārstāvji.

Par "SEGD Riga Chapter" organizatoriem ir iecelts dizaina birojs "H2E", kas pērn ieguva konkursa galveno balvu par darbu "Alūksnes bānīša stacija". 

SEGD apvieno dizaina jomas ekspertus no visas pasaules. SEGD misija ir izglītot, apvienot un iedvesmot dizaina nozares profesionāļus, organizējot izglītības programmas un pasākumus, un veicinot diskusiju publiskajā telpā.  Organizācijas mērķis ir veicināt pieprasījumu pēc izcilības dizaina jomā, definēt dizaina jomas labas prakses standartus, veicināt kvalitatīvu nozares pētījumu izstrādi, tādējādi ietekmējot vispārēju zināšanu uzlabošanu par dizainu, veicināt dizaina izglītības izaugsmi un attīstību, kā arī aicināt attīstīt sadarbību starp dažādām dizaina disciplīnām un uzlabot nozares akadēmiskos pamatus.

Patlaban kopā ir 42 SEGD nodaļas Austrālijā, Jaunzēlandē, Āzijā, Eiropā, Amerikā un Kanādā un Rīga ir pirmā pilsēta, kas ir ieguvusi tiesības pārstāvēt SEGD dizaina kopienu ne tikai Baltijas valstīs, bet arī visā Ziemeļeiropā. "SEGD Chapter" Eiropā šobrīd pārstāvēts vēl tādās pilsētās kā Parīze, Londona un Edinburga. 

"Aicinot "H2E" komandu kļūt par "SEGD Chapter" organizatoriem Rīgā, SEGD dizaina kopiena ir ne tikai demonstrējusi lielu godu un uzticību, bet arī atzinusi augsto Latvijas dizaina potenciālu. "SEGD Riga Chapter" turpmāk kalpos kā platforma, kurā tiks attīstīta saruna par dizaina starpdisciplinaritāti, par to, kā dizains var sniegt vērtību telpiskai videi," norādīja "SEGD Riga Chapter" līdzdibinātāja, dizaina biroja "H2E" vadošā dizainere Ingūna Elere. 

"SEGD Riga Chapter" uzdevums ir pārstāvēt Latvijas dizainu starptautiskā mērogā, nodrošinot iespēju "SEGD Chapter" biedriem veidot pieredzes apmaiņu ar citiem pieredzes grafikas dizaina jomas profesionāļiem un mācīties vienam no otra, kā arī veicināt plašāku Latvijas dizaina atpazīstamību. 

"SEGD Riga Chapter" 2020.gadā ir plānoti četri pasākumi - pavasara, vasaras, rudens un ziemas sezonā, kuros tiks aktualizētas tēmas par telpu un navigācijas dizainu, telpu un pieredzi, vides grafikas dizainu un digitālo pieredzi. Būtiska pievienotā vērtība šiem pasākumiem būs pasaules dizainu ekspertu klātesamība, ko nodrošina starptautiskais SEGD biedru tīkls. 

Pirmais "SEGD Riga Chapter" pasākums norisināsies 2020.gada martā ar "SEGD Riga Chapter" atklāšanu, kurā dizaina birojs "H2E" runās par pieredzes dizaina loma publiskās vides vēstījuma veidošanā, kā arī pastāstīs, kas ir SEGD, kāda ir "SEGD Riga Chapter" darbības programma gadam un kādas ir sadarbības iespējas. Nākamie plānotie pasākumi notiks 2020.gada jūlijā, septembrī un novembrī, kuros tiks runāts par navigācijas dizainu, digitālo pieredzi un interaktīvā dizaina aspektiem telpiskā vidē.

SEGD ir dibināta 1973.gadā un tās mērķis ir izglītot, apvienot un iedvesmot globālo daudznozaru profesionāļu kopienu, kas pārstāv pieredzes grafikas dizaina jomu (Experiental Graphic Design). SEGD ir profesionāla organizācija, kurā mijiedarbojas komunikācijas dizains un telpiskā vide, un kurā tiek apvienoti dizaina nozares profesionāļi, kas veicina cilvēka un telpas komunikāciju publiskajā vidē. SEGD biedri ir ahitekti, grafikas, interjera, industriālie un digitālie dizaineri, zīmola un pieredzes veidotāji, ražotāji un mācībspēki. Tie ir vairāk nekā 2200 biedri no 35 valstīm. 

Dizaina birojs "H2E" dibināts 2007.gadā un šobrīd ir viens no vadošajiem dizaina birojiem Latvijā. "H2E" ir specializējies ekspozīciju, interjera un grafikas dizaina jomā. 2019.gadā H2E lielā konkurencē no visas pasaules ieguva galveno apbalvojumu prestižajā SEGD balvā par darbu "Alūksnes bānīša stacija" un "Makšķernieku soli".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu