Uzvaras garšu atguvušais Gulbis atklāj karjeras nogales mērķus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis, kurš lieliski sācis 2020. gada sezonu, intervijā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) mājaslapā atklājis savas karjeras nogales mērķus.

Gulbis ceturtdien pirmo reizi karjerā sasniedza "Australian Open" trešo kārtu.

Latvijas tenisists šosezon izcīnījis jau septiņas uzvaras, kas ir tikpat, cik pērn visas sezonas laikā.

Pirms sešiem gadiem Gulbis pasaules rangā sasniedza 10. vietu, taču šobrīd viņš ATP reitingā atrodas vien 256. pozīcijā.

Gulbis pārvarēja "Australian Open" kvalifikāciju, līdz ar to Melburnā notiekošajā turnīrā Latvijas tenisists izcīnījis piecas uzvaras pēc kārtas.

"Reizi dažos gados man izdodas kāds izrāviens. Redzēsim, cik liels tas būs šoreiz. Tad es atkal paņemšu pārtraukumu dažus gadus," jokojot sacīja Gulbis.

Latvijas tenisists pagājušajā sezonā mocījās ar muguras sāpēm, taču tagad viņš no tām ir atbrīvojies.

"Tas viss ir saistīts ar treniņiem, lai iegūtu labu sportisko formu. Man bija labs, ļoti labs divu mēnešu treniņu periods. Ja esmu kārtīgi sagatavojies, es zinu, ka spēlēšu labi."

ATP mājaslapā publicētajā intervijā minēts, ka Gulbim šobrīd nav sponsora līguma ar sporta apģērbu ražotājiem. Latvijas tenisists uz Melburnu līdzi paņēmis tikai vienu pāri 46. izmēra "Adidas" tenisa apavu.

Gulbim šķitis, ka viņam Austrālijā veikalos izdosies vieglāk atrast jaunus apavus.

"Es domāju, ka tā nebūs nekāda problēma. Es piezvanīju "Adidas", taču viņiem nebija neviena apavu modeļa," teica Gulbis.

"Es piezvanīju 10, nu varbūt nevis 10, bet kādiem 7 citiem veikaliem. Un tikai 2 veikalos bija mans izmērs. Man šķiet, ka es nopirku divus pēdējos pārus."

Viens apavu pāris esot nodilis, otram apavu pārim esot jau izberzti caurumi. Līdz ar to Gulbim darba kārtībā šobrīd esot atkal tikai viens pāris. 

"Nezinu, kuram vēl ir 46. izmēra "Adidas". Dominikam Tīmam ir mazāks izmērs. Nezinu, kāds izmērs ir Stefanam Cicipam. Šī doma ir smieklīga. Tas ir neticami," par domu aizņemties apavus no cita spēlētāja teica Gulbis.

Latvijas tenisists atzina, ka viņš ir ļoti priecīgs par piecām uzvarām, kas līdz šim izcīnītas šā gada "Australian Open" turnīrā.

"Esmu ļoti priecīgs, ka esmu jau izcīnījis šīs piecas uzvaras. Man tas ir ļoti svarīgi," atzina Gulbis. 

"Katrs reitinga punkts ir svarīgs, jo mans mērķis ir pēc iespējas ātrāk atgriezties pasaules ranga Top 100. Domāju, ka es varu spēlēt tenisu vēl 5 gadus."

"Australian Open" trešajā kārtā Gulbis spēkiem mērosies ar 33 gadus veco francūzi Gaelu Monfisu, kurš ATP rangā ieņem augsto 10. vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu