Porziņģim jācer uz treneru labvēlību - zināmi NBA Visu zvaigžņu spēles starta piecinieki

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Ceturtdienas vakarā tika nosaukti Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles starta piecinieki. Jau otro gadu pēc kārtas abu komandu kapteiņi būs superzvaigznes Lebrons Džeimss un Jannis Adetokunbo.

Ceturtdien NBA publicēja Rietumu un Austrumu konferences starta pieciniekus, kā arī abu komandu kapteiņus. 

Par Rietumu konferences kapteini izraudzīts Losandželosas "Lakers" līderis Džeimss, savukārt Austrumu vienībā šos pienākumus pildīs grieķis Adetokunbo no Milvokī "Bucks".

Par šī gada lielāko sensāciju parūpējās Dalasas "Mavericks" līderis Luka Dončičs no Slovēnijas. Viņš tika iebalsots Rietumu konferences starta pieciniekā, kļūdams par jaunāko eiropieti, kurš izpelnījies šādu godu. Dončičs absolūti dominēja zvaigžņu spēles balsojumā, jo viņš pirmo vietu ieņēma gan skatītāju, gan spēlētāju, gan mediju balsojumā.

Tāpat atzīmēšanas vērta ir arī "Hawks" līdera Trē Janga iebalsošana starta pieciniekā. Jangs, līdzīgi kā Dončičs, savā otrajā sezonā veica lielu statistisko izrāvienu. Zīmīgi, ka šie abi otrgadnieki drafta naktī tika iemainīti viens pret otru.

Bez Džeimsa un Dončiča zvaigžņotajā spēlē Rietumu konferences starta pieciniekā iebalsoti arī Džeimss Hārdens (Hjūstonas "Rockets"), Kavai Lenards (Losandželosas "Clippers") un Džeimsa komandas biedrs Entonijs Deiviss.

Austrumu konferenci bez Adetokunbo un Janga pārstāvēs arī Kemba Volkers (Bostonas "Celtics"), Paskāls Siakams (Toronto "Raptors") un Žoels Embīds (Filadelfijas "76ers").

Pārējie Zvaigžņu spēles dalībnieki būs zināmi 6.februārī, kad savas balsis par šī mača rezervistiem būs atdevuši arī līgas treneri. Pēc tam abi kapteiņi no pieejamā saraksta nokomplektēs savas vienības. 

Pastāv iespēja, ka Rietumu komandā iekļūs arī Kristaps Porziņģis, kurš līdz šim fanu balsojumā bija atrodams starp labākajiem septiņiem uzbrucējiem. Tāpat starp zvaigznēm, iespējams, būs atrodams arī Dāvis Bertāns, kurš varētu piedalīties tālmetienu konkursā.

Tikmēr viņa komandas biedrs Dončičs neslēpa prieku par debiju zvaigžņotajā spēlē.

"Atceros, kad vēl dzīvojot Eiropā, es cēlos trijos naktī, lai skatītos šo spēli, bet tagad jau pats tajā piedalīšos" gandarīts par iekļūšanu Visu zvaigžņu mačā bija Dončičs. "Tas nozīmē, ka man ir jāturpina strādāt, lai es kļūtu vēl labāks."

Zīmīgi, ka Džeimss Visu zvaigžņu spēlē piedalījies vairāk reižu nekā viss Austrumu konferences piecinieks kopā. Džeimsam šī būs jau 16.Zvaigžņu spēle karjerā. 

Ceturto sezonu pēc kārtas līdzjutēju balsojumam bija 50% nozīme, kamēr pa 25% deva šobrīd aktīvie spēlētāji un mediji.

Šīs sezonas NBA Visu zvaigžņu spēle notiks 16.februārī Čikāgā, kur mājas spēles aizvada "Bulls" vienība.

2017./2018.gada sezonā starp rezervistiem tika izraudzīts arī latviešu basketbolists Porziņģis, taču ceļgala krustenisko saišu plīsums pārvilka strīpu pāri viņa cerībām debitēt NBA Visu zvaigžņu spēlē. 

Iepriekšējā sezonā Visu zvaigžņu spēles programmā iekļautajā NBA Uzlecošo zvaigžņu mačā piedalījās Rodions Kurucs. Savas karjeras pirmajās divās sezonās NBA Uzlecošo zvaigžņu mačā piedalījās arī Porziņģis, kurš pirms trim gadiem uzvarēja NBA Visu zvaigžņu spēles meistarības konkursā.

2019.gadā zvaigžņu spēlē Šarlotā Lebrona Džeimsa komanda ar 178:164 uzvarēja grieķa Jaņņa Adetokunbo vienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu