Paula Freimane pēc pirātisma skandāla skaidro, vai ļaudis viņas iegādāto grāmatu drīkst dot lasīt radiem un draugiem (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Paulas Freimanes grāmatas atklāšana
Paulas Freimanes grāmatas atklāšana Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Jau ziņojām, ka fitnesa trenere Paula Freimane saskārusies ar nepatīkamu situāciju - viņas grāmata "Zelta sastāvdaļa" ļaunprātīgi izmantota pirātismam un nelegāli nopludināta internetā. Pēc notikušā ļaudīm radušies daudzi jautājumi.

Atgādinām, ka par to pavēstīja grāmatu apgāda “Zvaigzne ABC” īpašniece Vija Kilbloka, pastāstot, ka par notikušo jau sākta izmeklēšana. Kā rakstīja Paula, notikums viņu kā autori ir pamatīgi aizskāris.

Tāpat fitnesa daiļava paskaidroja, ka cilvēkus, kas izplata grāmatu internetā, ir ļoti viegli identificēt, jo katrā grāmatā ir unikāls kods, pēc kura iespējams izsekot, kam tā tiek sūtīta.

Notikums samulsināja Paulas fanus, kuri "Instagram" vietnē vērsās pie viņas ar šādu jautājumu: "Es cienu tevi un tavu darbu, bet šo "noteikumu" es gan īsti neizprotu. Ja mana māsa/draudzene nopirktu reālu grāmatu un iedotu to palasīt arī man vai labākās receptes pārfotografētu un atsūtītu man, vai arī tas būtu pārkāpums? Kur tieši ir starpība, pērkot to internetā vai taustāmu grāmatu?"

Uz jautājumu Paula atbildēja šādi:

Ir bijuši daudzi gadījumi, kad grāmata tiek pārsūtīta (mammām, tētiem), uz šīm lietām gan autori, gan izdevniecība "piever acis". Tomēr šis nav tas gadījums.

Es dienā saņemu desmitiem ziņu, ka no personas, kura pat nav pazīstama, ir atnācis fails (cilvēks pārsūta kādam, tas kādam, tas atkal vēl pieciem utt). Kopā grāmata ir izsūtīta jau simtiem cilvēku. E-grāmata ir pakalpojums. Fiziska grāmata prece. Savu nopirkto preci jūs varat iedot mammai vai māsai!" 

Foto: Paulas Freimanes grāmatas atklāšana

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu