Policija lūdz sākt kriminālvajāšanu par brieža raga zādzību (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Brieža rags.
Brieža rags. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policija (VP) lūdz sākt kriminālvajāšanu pret ventspilnieku par brieža raga zādzību, informēja policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova. 

Pagājušā gada jūnijā VP saņemta informācija par to, ka Ventspilī, no Ventspils Digitālā centra automašīnu stāvlaukumā novietotā fotostūrīša, brīvi tam piekļūstot, tika nozags viens brieža rags. 

VP par notikušo tika sākts kriminālprocess, pirmstiesas izmeklēšanas laikā tika noskaidrots iespējamais zaglis, kam piemērots aizdomās turētā statuss, stāstīja policijas pārstāve. 

Brieža rags, kurš tika izmantots kā dekorācija fotostūrītim Jāņos, tika nozagts brīdī, kad fotostūrīša dekorācijas nestas iekšā ēkā. Aizdomās turētais ir ventspilnieks un jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā un sodīts par mantiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem Ventspils pilsētā.

Patlaban vīrietim ir vēl viens kriminālprocess, kurš ir iztiesāšanas stadijā. Vīrietim ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Saskaņā ar Krimināllikumu par zādzību nelielā apmērā soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Soda apmēru noteiks tiesa, piebilda Šeršņova. 

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu