Nelabota ceļa dēļ bēriniekus Latgalē, atverot zārku, sagaidījis ļoti nepatīkams "pārsteigums" (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kapi. Ilustratīvs attēls.
Kapi. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Balvu iedzīvotājas Ingūnas gads iesācies ar sērām - no šīs pasaules atvadījies viņas tēvs. Problemātisks šķitis ceļa stāvoklis līdz kapiem - tas ir kritiskā stāvoklī, tāpēc ģimene vērsusies vietējā pašvaldībā, lai lūgtu pirms bēru dienas ceļu nogreiderēt. Tomēr dome lūgumu nav izpildījusi, kas radījis ļoti nepatīkamas sekas, vēsta raidījums "Degpunktā".

Sākotnēji Ingūna vērsusies Medņevas pagasta pārvaldē. Vadītājs solījis, ka lūgumu izskatīs, taču beigās paziņojis, ka ceļa darbus tomēr veikt nevarēs, jo tiem neesot jēgas. Uz jautājumu, kāpēc nav jēgas, saņemta atbilde, ka tas skaidrojams ar rudenīgajiem laikapstākļiem.

Ingūna nenoliedz, ka līdz pēdējam tomēr ticējusi, ka ceļu nogreiderēs, tomēr bēru dienā konstatējusi, ka tā nav. Pēc atvadīšanās no tēva apbedīšanas automašīna vedusi mirstīgās atliekas uz kapiem. Kad nonākuši galā un zārkam noņemts vāks, ģimene bijusi šokēta.

"Noņemot vāku, manam tēvam visas rokas bija saslīdējušas pa sāniem. Arī Dievmātes bilde un rožu kronis, bija aizkritis prom. Kurš man atgriezīs šo skatu, ar kuru es atvadījos no sava tēva?", raidījumam min Ingūna.

Piedzīvotais pamatīgi iespiedies atmiņā. Jāpiebilst, ka sašutums bijis vēl lielāks, redzot, ka pēc bērēm ceļš tomēr ir greiderēts. 

Medņevas pagasta pārvaldes vadītājs skaidro, ka Ingūnas lūgumu nav bijis iespējams realizēt rudenīgo laikapstākļu un nepietiekamā finansējuma dēļ. Respektīvi, ja lietus laikā greiderē ceļu, tas veido lielu dubļu kārtu, kas tāpat braukšanu apgrūtina. Arī Viļakas domes izpilddirektore skaidro, ka finansējums ir tieši tik liels, cik ir. Apkārtnē esot daudz ceļu, kas ir sliktā stāvoklī, bet diemžēl visus salabot nav iespējams. Tomēr izpilddirektore atzīst, ka, iespējams, šajā situācijā tomēr vajadzēja uzklausīt Ingūnas ģimenes vēlmi, un vismaz mēģināt ceļu sakārtot.

Video: Noskaties raidījumu!

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu