Par Porziņģa komandas biedru varētu kļūt "Warriors" centra spēlētājs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Villijs Kaulijs-Steins.
Villijs Kaulijs-Steins. Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Dalasas "Mavericks" drīzumā savā rīcībā iegūs centra spēlētāju Villiju Kauliju-Steinu, kurš aizstās traumu guvušo Dvaitu Pauelu, vēsta ESPN.

Dalasas "Mavericks" otrdien spēlē pret Losandželosas "Clippers" zaudēja savu centra spēlētāju Pauelu, kurš pārrāva Ahileja cīpslu, kā rezultātā viņam sezona jau ir noslēgusies.

Kā vēsta ESPN, "Mavericks" par līdzšinējo Goldensteitas "Warriors" garo spēlētāju maiņas darījumā pretim devusi šī gada drafta otrās kārtas izvēli, kas iegūta no Jūtas "Jazz". Spēlētājs Dalasas komandai varētu pievienoties tuvākajā laikā.

Pēc divām sezonām Sakramento "Kings" vienībā Kaulijs-Steins starpsezonā panāca divu gadu vienošanos ar "Warriors", kas viņam šajā sezonā algā izmaksās 2,17 miljonus ASV dolāru (1,97 miljonus eiro), bet nākamsezon viņš jau saņems par 200 000 ASV dolāru (181 000 eiro) vairāk.

Centra spēlētājs, kurš šosezon nepiedalījās treniņnometnēs un pirmssezonas pārbaudes spēlēs, jo ārstēja kreisās kājas savainojumu, šosezon vidēji spēlē iemetis 7,9 punktus, izcīnījis 6,2 atlēkušās bumbas, 1,5 reizes rezultatīvi piespēlējis un 1,2 reizes bloķējis pretinieku metienus. Viņš šosezon laukumā devies 41 spēlē, no kurām tikai četras nesāka starta pieciniekā.

Lai izbrīvētu vietu sastāvā centra spēlētājam, "Mavericks" citā maiņas darījumā uz Ohlahomasitijas "Thunder" aizsūtīja Aizeju Robiju, pretim iegūstot Džastinu Petonu, kurš uzreiz pēc tam tika atlaists.

Izbrīvētā vieta sastāvā un iegūtā brīvība algu griestos, kad komandu pameta Herisons Bērnss, Dalasas klubam ļāva bez problēmām uzņemt Kauliju-Steinu.

Veiktais maiņas darījums izdevīgs bija arī "Warriors", kas tādējādi ieguva nepilnus trīs miljonus ASV dolāru algu budžetā, kas komandai ļaus izvairīties no "luksus" nodokļa 5,66 miljonu ASV dolāru (5,1 miljona eiro) apmērā.

"Mavericks" nākamā spēle paredzēta sestdien pusnaktī pret Jūtas "Jazz".

Dalasas komanda ar 28 uzvarām 44 spēlēs Rietumu konferencē ieņem piekto vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu