Uhaņā inficējies un nomiris ārsts, kurš ārstēja koronavīrusa skartos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ārsts Lians Vudongs
Ārsts Lians Vudongs Foto: Ekrānšāviņš no Twitter

Ķīniešu ārsts Uhaņā, nāvējošā koronavīrusa uzliesmojuma epicentrā, nomira pēc pacientu ārstēšanas. Ķīnas globālais televīzijas kanāls ziņo, ka 62 gadus vecais Lians Vudongs bija viens no vadošajiem speciālistiem noslēpumainās slimības ārstēšanā, vēsta medijs "Business Insider".

Vudongs strādāja Hubei Ksinhau slimnīcā, kurā teikts, ka viņš pensionējies jau 2019. gada martā. Viņš nomira sestdien, 25. janvārī.

Pārmērīgi strādājošie medicīnas speciālisti, bez koronavīrusa, saskaras ar vēl citām briesmām. "The Washington Post" jau ziņoja, ka ceturtdien, 23. janvārī, no sirdslēkmes mira vīrusa skarto pacientu ārstējošais ārsts Jiangs Džijuns.

Kāds Uhaņas ārsts BBC norādīja, ka vietējās slimnīcas "applūst" ar tūkstošiem pacientu un ka trūkst gan mediķu, gan aizsargekipējuma.

Slimība jau skārusi visus lielākos Ķīnas reģionus, izņemot Tibetu. Vīruss prasījis vismaz 41 upuri, bet inficēto cilvēku skaits visā valstī sasniedzis gandrīz 1300, un Ķīnas varas iestādes cenšas darīt visu, lai ierobežotu slimības izplatību.

Sestdien tika paziņots par valsts mēroga pasākumu plānu, kura mērķis ir identificēt un nekavējoties izolēt vilcienu, autobusu un lidmašīnu pasažierus, kuri varētu būt inficējušies ar bīstamo vīrusu.

Šos cilvēkus steidzami nogādās medicīnas centros, bet transportlīdzeklis, kurā viņi atradušies, tiks dezinficēts, teikts Ķīnas Nacionālās veselības komisijas paziņojumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu