Koronavīrusu var pārnest no cilvēka cilvēkam jau inkubācijas periodā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Jaunais koronavīruss, kas Ķīnā izraisījis 56 cilvēku nāvi un ar ko inficējušies aptuveni 2000 cilvēku, ir infekciozs jau inkubācijas periodā, tādēļ ir grūtāk ierobežot tā izplatību, paziņojušas Ķīnas varasiestādes.

Ķīnas veselības ministre paziņojusi, ka valsts tuvojas "kritiskai stadijai" un ka "vīrusas spēja izplatīties, šķiet, kļūst spēcīgāka", vēsta raidsabiedrība BBC.

Cilvēkos vīrusa inkubācijas ir no vienas līdz 14 dienām, uzskata atbildīgās amatpersonas. Tas nozīmē, ka šajā laikā cilvēkam neparādās slimības simptomi, bet ir iespējams ar to aplipināt citus cilvēkus.

Jaunākie dati, kas izplatīti svētdien, 26. janvārī, liecina, ka 24 stundu laikā Ķīnā apstiprināti 15 nāves gadījumi un 688 saslimšanas ar koronavīrusu.

Cenšoties ierobežot vīrusa izplatību, Ķīnas varasiestādes svētdien paziņoju, ka uz laiku aizliedz tirdzniecību ar savvaļas dzīvniekiem. 

Vīruss sākotnēji tika konstatēts Ķīnas Hubei provinces galvaspilsētā Uhaņā. Kā uzliesmojuma centrs identificēts jūras velšu un dzīvnieku tirgus.

Slimība jau skārusi visus lielākos Ķīnas reģionus, izņemot Tibetu. Saslimšanas gadījumi konstatēti arī Taivānā, Austrālijā, Singapūrā, Malaizijā, Dienvidkorejā, ASV, Francijā, Japānā, Vjetnamā, Nepālā un, iespējams, Kanādā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu