Misānes lieta - Bordāns ticies ar Dānijas imigrācijas ministru (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristīne Misāne ar meitu
Kristīne Misāne ar meitu Foto: No personīgā arhīva

Latvijas tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) ir ticies ar Dānijas imigrācijas un integrācijas ministru Matīasu Tesfajsu un informējis viņu par Kristīnes Misānes lietu, pavēstīja ministra preses sekretārs Andris Vitenburgs.

Tikšanās notika Eiropas Savienības (ES) tieslietu un iekšlietu ministru neformālās sanāksmes laikā Zagrebā. Sarunas laikā abi ministri vienojās, ka Bordāns nosūtīs Dānijas ministram detalizētu informāciju par šo lietu. Par to ir informēta arī Misānes māsa.

Dānijas Imigrācijas dienesta pieņemtais atteikums par patvēruma lūgumu ir iesniegts Dānijas Imigrācijas apelācijas padomē, kuras darbu nodrošina Imigrācijas un integrācijas ministrija un kurā darbojas arī imigrācijas un integrācijas ministra ieceltie pārstāvji.

Kā uzskata Bordāns, viņš izmanto ikvienu iespēju, tostarp ES tieslietu un iekšlietu ministru neformālo sanāksmi, lai atrisinātu jautājumu par Latvijas valstspiederīgo interešu aizstāvību.

Kā ziņots, Saeima aizpagājušajā nedēļā nolēma lūgt Dānijas atbildīgajām iestādēm neizdot Latvijas pilsoni Misāni Dienvidāfrikas Republikai (DĀR). Savukārt Tieslietu ministrija solījusi turpināt sadarbību ar DĀR iestādēm, lai nodrošinātu Misānes atgriešanu Latvijā.

Misānes pārstāvji iepriekš informēja, ka sieviete 2011.gadā iepazinusies ar DĀR pilsoni un pēc četriem gadiem abiem piedzimusi meita. Taču starp abiem vecākiem sākušies konflikti, kas sākotnēji bijuši finansiāli motivēti. Pēc tam vīrietis vienpusēji nolēmis pārtraukt attiecības un esot sācis vardarbīgi izturēties gan pret Misāni, gan pret abiem ģimenes nepilngadīgajiem bērniem.

Baidoties par savu un savu bērnu drošību un dzīvību, 2018.gada maijā Kristīne nolēmusi meklēt patvērumu Latvijā, norādīja radinieki. 2018.gada decembrī Misāne devusies darba braucienā caur Kopenhāgenu uz Mozambiku, taču, šķērsojot robežu, viņa aizturēta, jo bijusi Interpola meklēšanā. DĀR bija norādījusi, ka Misāne tiek meklēta par bērna nolaupīšanu. Tagad DĀR sievietei draudot 15 gadus ilgs cietumsods.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu