Tīms uzvar Gulbja pāridarītāju Monfisu un iekļūst Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dominiks Tīms
Dominiks Tīms Foto: SIPA/Scanpix

Pasaules piektā tenisa rakete Dominiks Tīms pirmdien Melburnā svinēja uzvaru Austrālijas atklātā čempionāta astotdaļfināla spēlē, kurā viņš tikās ar Ernesta Gulbja pāridarītāju Gaēlu Monfisu no Francijas.

Tīms, kuram turnīrā piešķirts piektais numurs, astotdaļfinālā ar 6-2, 6-4, 6-4 uzvarēja Monfisu, kurš iepriekš sacensību trešajā kārtā pārspēja Gulbi.

Ceturtdaļfinālā Tīms tiksies ar pasaules pirmo raketi no Spānijas Rafaelu Nadalu, kurš astotdaļfinālā ar 6-3, 3-6, 7-6 (8:6), 7-6 (7:4) uzvarēja austrālieti Niku Kirisu (ATP 26.). Kirisam šajā turnīrā bija piešķirts 23.numurs.

Kiris šai spēlei iesildījās ar Kobes Braienta Losandželosas "Lakers" kreklu, tādējādi godinot svētdien mūžībā aizgājušo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģendu.

Tāpat pie panākuma tika arī šveicietis Stens Vavrinka (ATP 15.), kurš ar 6-2, 2-6, 4-6, 7-6 (7:2), 6-2 uzvarēja Daniilu Medvedevu no Krievijas (ATP 4.).

Vavrinkam ceturtdaļfinālā būs jātiekas ar Aleksandru Zverevu no Vācijas (ATP 7.), kurš ar 6-4, 6-4, 6-4 pārspēja Andreju Rubļevu no Krievijas (ATP 16.), kuram bija piešķirts 17.numurs.

Dienu iepriekš ceturtdaļfinālu sasniedza arī pasaules otrā rakete Novaks Džokovičs no Serbijas astotdaļfinālā ar rezultātu 6-3, 6-4, 6-4 pārspējot argentīnieti Djego Švarcmanu, kurš reitingā ir 14.vietā.

Tikmēr ranga trešais numurs Rodžers Federers no Šveices četros setos ar 4-6, 6-1, 6-2, 6-2 uzvarēja ungāru Mārtonu Fučoviču, kurš rangā ieņem 67.vietu.

Federers nākamajā kārtā tiksies ar Tenisu Sandgrēnu no ASV (ATP 100.), bet Džokovičam paredzēta cīņa ar kanādieti Milošu Raoniču (ATP 35.).

au ziņots, ka Latvijas pirmā rakete Ernests Gulbis vīru turnīrā apstājās trešajā kārtā.

Austrālijas atklātais čempionāts norisināsies līdz nākamajai svētdienai. Turnīra kopējais balvu fonds ir 20,4 miljoni eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu