Video ⟩ Rīgas centrā policija ar elektrošoka palīdzību aiztur trīs vīriešus, kuri centās ielauzties baznīcā (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Pirmdien, 27. janvārī, Rīgas pašvaldības policija saņēma izsaukumu, ka Ģertrūdes ielā trīs vīrieši mēģinot ielauzties baznīcā. Ierodoties notikumā vietā, likumsargi bija spiesti pielietot elektrošoku, lai aizturētu huligānus, vēsta raidījums "Degpunktā".

Viena no Rīgas centrā patrulējušajām policistu ekipāžām devās uz baznīcu Ģertrūdes ielā. Aculiecinieki bija ziņojuši par trim aizdomīgiem tipiem, kuri, spārdot baznīcas durvis, bija centušies iekļūt telpās un apdraudēja apkārtējo drošību.

Policisti norādītajā vietā ieradās dažu minūšu laikā, taču no noziedzniekiem nebija ne vēsts. Sākotnēji šķita, ka viņiem izdevies aizbēgt. Aculiecinieks sarunā ar policistiem norādīja, kur meklējami huligāni.

Policists devās pie aizdomās turamajiem aprunāties, taču viņi, redzot, ka varas iestādes pārstāvis ir viens, "pasūtīja viņu trīs mājas tālāk", atteicās uzrādīt dokumentus un doties uz patruļas mašīnu.

"Uzreiz bija skaidrs, ka viņi nav noskaņoti sadarboties ar policijas darbinieku. Uzvedās viņi diezgan bravūrīgi. Brīžiem lietoja necenzētu leksiku, pielietojot to arī pret pašu policistu. Kulmināciju saruna sasniedza brīdī, kad trijotne nolēma doties prom no notikuma vietas," raidījumam "Degpunktā"atklāja Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

"Tika pielietots arī fizisks spēks un visas trīs personas tika noguldītas zemē. Mirkli vēlāk ieradās vēl viena Rīgas pašvaldības policijas ekipāža un visi trīs vīrieši tika aizturēti," turpināja pašvaldības policijas pārstāvis.

Likuma pārkāpēji acīmredzami pretojās policistam, tādējādi bija nepieciešams pielietot elektrošoku. Visi trīs hulgāni tika aizturēti un devās uz policijas iecirkni. Par šādu uzvedību viņi saņēmuši trīs administratīvās lietas.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu