"Bērns nomira viņu acu priekšā." Ņujorkas policists ar līgavu, iespējams, līdz nāvei sasaldēja zēnu ar autismu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Pagājušajā nedēļā astoņus gadus vecs zēns nomira no hipotermijas, kad viņa tēvs, kas ir arī Ņujorkas policists, domājams, viņu iesprostoja saldētavā garāžā, vēsta portāls "ABC News".

Safolkas apgabala policija piektdien aizturēja 40 gadus veco Maiklu Valvu un viņa 42 gadus veco līgavu Andželu Pollinu par Tomasa Valvas slepkavību.

Maikls piezvanīja policijai 17. janvārī, lai ziņotu, ka Tomass saļimis uz viņu mājas piebraucamā ceļa ap plkst. 9.30, gaidot autobusu uz skolu.

"Bērns tika nogādāts Longailendas slimnīcā, kur tika konstatēts, ka viņa "ķermeņa temperatūra bija vien 24 grādi pēc Celsija"," piektdien, 24. janvārī, preses konferencē paud Safolkas apgabala policijas komisārs Džeralds Hārts.

"Tomass savās mājās, neapsildītā garāžā tika pakļauts sasalšanas temperatūrai vismaz nakti," sacīja Hārts.

Kad policija izmeklēja Tomasa nāvi, Valva atklāja tiešsaistes līdzekļu vākšanu, lai segtu dēla apbedīšanas izdevumus. 

Policija noskaidroja, ka Tomasa galvas un sejas ievainojumi (apsaldējumi) bija pretrunā Maikla aprakstītajam izsaukumā un ka agrāk arī ir bijuši ziņojumi bērnu aizsardzības dienestiem.

"Viņi ne tikai nespēja sniegt jebkāda veida jēgpilnu palīdzību, viņi meloja policistiem, viņi meloja mediķiem," žurnālistiem sacīja Safolkas apgabala advokāts Timotijs Sini.

"Šis ir viens no vissliktākajiem noziegumiem... viņš nomira tieši viņu acu priekšā."

Tiesnesis Edvards Juniors Henesijs lika gan Valvu, gan Pollinu apcietināt bez drošības naudas. Viņu lieta tiks iesniegta tiesai, un nākamais tiesas datums būs 29. janvāris.

Tomasa māte Džastina Zubko Valva laikrakstam "News12 Long Island" sacīja, ka viņa bija lūgusi notāram atņemt tēvam viņu bērnus vai arī viņi "mirs".

"Katru reizi es tiesnesim sacīju: "Ja jūs negrasāties bērnus aizvākt, viņi mirs viņa uzraudzībā un aizbildnībā"," - iecirknī sacīja Zubko Valva. "Bija pierādījumi, pamatoti pierādījumi. Iesniegtie ziņojumi. Bērni arī man stāstīja par vardarbību."

Valvai ir vēl divi dēli, sešus un 10 gadus veci, savukārt Pollinai ir dvīnītes - 11 gadus vecas meitas - un sešus gadus veca meita.

Astoņus un desmit gadus vecie zēni sirguši ar autisma un "reizēm bija spiesti gulēt garāžā".

Pārim draud 25 gadus ilgs cietumsods.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu