"Līdz nākamai tikšanās reizei, manu brāl." Klusumu par Braienta nāvi pārtraucis arī Lebrons Džeimss

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kobe Braients un Lebrons Džeimss
Kobe Braients un Lebrons Džeimss Foto: AP/Scanpix

Savā "Instagram" kontā ar vēstuli traģiski bojā gājušajam Kobem Braientam ir nācis arī "Lakers" zvaigzne Lebrons Džeimss.

Svētdienas vakarā (pēc Latvijas laika) pasauli pāršalca traģiskā vēsts par Kobes Braienta bojāeju helikoptera avārijā. Šīs nakts spēlēs komandas ieturēja klusuma brīžus, kā arī maču sākumā izpildīja astoņu un 24 sekunžu pārkāpumus.

Tāpat savos sociālo tīklu kontos un dažādās intervijās par Braienta aiziešanu viņsaulē sēroja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) un pasaules sporta spīdekļi. Braienta tuvs draugs Kairijs Ērvings, uzzinot par sava skolotāja nāvi, devās prom un nepiedalījās "Nets" mačā pret "Knicks". Savukārt, Tre Jangs cieņu leģendārajam basketbolistam izrādīja, aizvadot maču ar 8. numuru, ierastā 11 vietā.

Vairums sporta zvaigžņu savu bija pateikušas, bet līgas, iespējams, lielākais spīdeklis Lebrons Džeimss vēl nebija spējis atrast vārdus. Tagad klusumu ir pārtraucis arī "Lakers" uzbrucējs.

"Neesmu gatavs, bet te nu es esmu. Sēžu un mēģinu kaut ko uzrakstīt, bet katru reizi, kad to sāku darīt, izplūstu asarās,domājot par tevi un brāļa meitu Džidži (Džiannu), kā arī draudzību, saikni un brālību, kas mums bija. Vēl svētdien dzirdēju tavu balsi pirms devos prom no Filadelfijas, lai atgrieztos Losandželosā," raksta Džeimss.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by LeBron James (@kingjames) on

"Lakers" spīdeklis atzina, ka viņam pat prātā neesot varējis ienākt, ka tā būšot bijusi viņu pēdējā saruna: "Nekad nebūtu iedomājies, ka tā būs mūsu pēdējā saruna. Brāli, mani ir salauzta sirds un jūtos sagrauts. Es tevi mīlu, lielo brāl. Izsaku līdzjūtību Vanesai un bērniem. Apsolu, ka turpināšu nest tavu slavu. Tu mums visiem nozīmē ļoti daudz, it sevišķi šeit "Lakers" organizācijā. Mana atbildība ir paņemt šo visu uz saviem pleciem un turpināt cīnīties. Lūdzu dod man spēku no debesīm un pieskati mani. Ir tik daudz, ko es vēl gribētu teikt, bet šobrīd es to nespēju. Līdz nākamai tikšanās reizei, manu brāl."

Zīmīgi, ka naktī uz svētdienu Džeimss visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā pārspēja tieši Braientu un šobrīd ierindojas trešajā vietā. Pēdējais, ko Braients ierakstīja kādā no saviem sociālo tīklu kontiem, bija tieši apsveikums Džeimsam.

Kobem Braientam bija 41 gads. Savas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) karjerā viņš aizvadījis 20 sezonas, kuru laikā pārstāvējis Losandželosas "Lakers".

Karjeras laikā viņš aizvadījis 1346 NBA regulārās sezonas spēles, kuru laikā vidēji mačā izcēlies ar gūtiem 25 punktiem, izcīnītām 5,2 atlēkušajām bumbām un atdotām 4,7 rezultatīvajām piespēlēm. Tikmēr 220 izslēgšanas spēļu turnīra mačos viņa kontā caurmērā gūti 25,6 punkti, izcīnītas 5,1 bumba zem groziem un 4,6 piespēles.

Viņš ir pieckārtējs NBA čempions "Lakers" rindās un divkārtējs NBA fināla vērtīgākais spēlētājs. Tāpat viņš 18 reizes piedalījies Zvaigžņu spēlēs un četrās no tām tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju. 11 reizes Braients ir ticis iekļauts sezonas pirmajā simboliskajā pieciniekā, bet vēl pa divām reizēm otrajā un trešajā simboliskajā izlasē.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu