Lietuvā ieradusies apmaiņas studente no koronavīrusa epicentra (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ķīniešu meitene ar sejas masku
Ķīniešu meitene ar sejas masku Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Sieviete no koronavīrusa epicentra Ķīnas pilsētā Uhaņā, studentu apmaiņas programmas ietvaros ieradusies Lietuvā, otrdien, 28. janvārī, vēsta ziņu portāls "15min".

Meitene iepriekš mācījās Uhaņas Zinātnes un Tehnoloģiju universitātē, taču Lietuvā mācības viņa turpinās Mikolas Romeris universitātē. Lietuvā viņa mācīsies vienu semstri divpusējās apmaiņas programmas ietvaros.

Pēc Mikolas Romeris universitātes komunikācijas nodaļas vadītāja Vaidota Norkusa rīcībā esošās informācijas Lietuvai nevajadzētu krist panikā, jo ķīniete ir vesela. Tāpat viņa sniegusi Lietuvai informāciju, kad pēdējo reizi bijusi vīrusa epicentrā.

"Mēs zinām meitenes uzvārdu. Ja viņa devās cauri lidostai, tad visam vajadzētu būt kārtībā, jo tādā gadījumā viņu vajadzēja pārbaudīt. Tikai viena lieta ir neskaidra - kā viņa tika uz Lietuvu no Uhaņas?" savas domas izteica Viļņas Nacionālās veselības centra direktore Rolanda Lingiene.

Tikmēr Veselības ministrs Aļģirds Šešelgis norādīja, ka meitene noteikti nav ieradusies no Uhaņas un Lietuvai nav iemesla krist panikā. "15min" neizdevās sazināties ar ķīnieti.

Jau ziņojām, ka Ķīnā mirušo skaits nāvējošā koronavīrusa uzliesmojumā ir pieaudzis līdz 106 cilvēkiem, ieskaitot pirmo nāves gadījumu Pekinā. Tikmēr apstiprināto infekcijas gadījumu skaits ir sasniedzi vairāk nekā 4000, otrdien, 28. janvārī, paziņoja varas iestādes.

Uhaņā kopš pagājušās ceturtdienas noteikta karantīna un nolemts steidzami uzcelt vēl divas slimnīcas, katru ar aptuveni 1000 gultasvietām. 

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu