Pentagons: Irānas gaisa triecienā Irākas bāzei smadzeņu ievainojumus guva 50 ASV karavīri (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Irāka, ASV karavīri
Irāka, ASV karavīri Foto: Melissa Sue Gerrits / AP

Irānas gaisa triecienā Irākas armijas bāzei janvāra sākumā 50 ASV karavīri guva traumatiskus smadzeņu ievainojumus, otrdien paziņoja ASV Aizsardzības ministrija.

Pentagons piektdien bija ziņojis, ka šajā triecienā tika ievainoti 34 ASV karavīri, kas guvuši smadzeņu satricinājumu vai traumatiskus smadzeņu ievainojumus. 

Irānas gaisa trieciens Ainalasadas bāzei Irākas rietumos tika īstenots naktī uz 8.janvāri. ASV prezidents Donalds Tramps sākotnēji apgalvoja, ka šajā uzbrukumā neviens amerikānis nav ievainots, tomēr ASV bruņotie spēki pēc dažām dienām ziņoja, ka 11 karavīri tikuši ievainoti.

Pentagona preses sekretārs Tomass Kempbels otrdien sacīja, ka kopš piektdienas traumatiski smadzeņu ievainojumi diagnosticēti vēl 16 karavīriem. No visiem 50 ievainotajiem 31 jau ir atsācis dienesta pienākumu pildīšanu.

Ievainotie karavīri saņēma medicīnisko palīdzību Irākā vai armijas veselības centros, tai skaitā Landštūlas Reģionālajā medicīnas centrā Vācijā, kas ir lielākais ASV armijas hospitālis ārpus ASV, un ASV armijas medicīnas iestādē Kuveitā.

Irānas uzbrukums šai aviobāzei bija atriebība par Irānas ģenerāļa Kasema Soleimani nogalināšanu ASV bezpilota lidaparāta triecienā 3.janvārī Bagdādē.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu