"Tagad pazaudēju arī mazo brāli." Emocionālu uzrunu par Braienta nāvi sniedz leģendārais O'Nīls

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Šakils O'Nīls un Kobe Braients
Šakils O'Nīls un Kobe Braients Foto: EPA/Scanpix

Par godu traģiski bojā gājušajam Kobem Braientam, "Inside The NBA" bija izveidojuši īpašu segmentu, lai dotu iespēju līgas zvaigznēm atvadīties no mirušā kolēģa. Savā uzrunā emocijas nespēja valdīt Braienta ilggadējais cīņu biedrs Šakils O'Nīls.

Uzrunas teica tādi leģendāri spēlētāji kā Stīvs Nešs, Dveins Veids un Džerijs Vests, bet, iespējams, visaizkustinošākie vārdi piederēja tieši Braienta draugam un leģendārajam "Lakers" centra spēlētājam O'Nīlam.

"Pēdējie mēneši ir bijuši smagi. Zaudēju mazo māsu. Neesmu spējis normāli gulēt vai arī darīt citas lietas, ko ikdienā daru. Darbā mēs smejamies, jokojam, bet, kad atgriežos mājās, atkal sastopos ar realitāti, ka viņas nav. Tas sāp," savu runu iesāka O'Nīls.

Leģendārais centra spēlētājs atklāja, ka dienā, kad gāja bojā Braients, viņš trenējies kopā ar savu dēlu Šakiru un māsasdēlu Kolumbusu. Treniņu pārtraucis viņa otrs māsas dēls, kurš, raudādams O'Nīlam senioram rādījis telefonu ar ziņām par Braientu. Sākumā bijušais spēlētājs uz māsasdēlu sadusmojies, jo internetā bieži esot sastopamas ziņas, kas ir safabricētas vai viltotas. Bet neilgi pēc tam O'Nīlam par traģēdiju esot sākuši zvanīt viņa kolēģi un citi paziņas.

"Tad es uzzināju, tā [Braienta nāve] ir apstiprināta. Ievērojamu laiku nebiju izjutis tik asas sāpes. Man ir 47 gadi. Esmu zaudējis abas vecmāmiņas, tēvu un jaunāko māsu. Tagad pazaudēju arī mazo brāli. Mūsu vārdi allaž būs vienoti, lietu, ko mēs kopā paveicām, dēļ," turpināja O'Nīls.

"Lakers" leģenda sacīja, ka ļaudis viņam allaž vaicājot, kādas ir viņa attiecības ar Braientu. "Mēs bijām divi cilvēki ar spēcīgu raksturu, kuri lietas darīja pa savam. Laukumā mēs uzvarējām, tas ir tas, ko mēs darījām."

Foto: Reuters/ScanPix

O'Nīls atcerējās, ka šī traģēdija ir bijusi kā trīskāršs dūriens sirdī, jo sākotnējās baumas liecināja, ka helikopterā bijis arī cits "Lakers" 2000. gadu sākuma dinastijas spēlētājs, Riks Fokss. O'Nīls esot zvanījis Foksam, bet neesot saņēmis atbildi. Pēc tam sekojis pēdējais trieciens - informācija, ka kopā ar Braientu bija arī viņa 13 gadus vecā meita Džianna. 

"Aizdomājos, ka dzīvē ir lietas, ko mums vienkārši ir jāizdara," nespējot ilgāk valdīt asaras, teica O'Nīls.

"Mēs daudz strādājam. Domāju, ka bieži uz lietām un cilvēkiem skatāmies it kā tās būtu garantētas. Es ar jums ["Inside The NBA" kolēģiem] nerunāju tik daudz, cik vajadzētu," pārdzīvoja O'Nīls.

"Nevarēsim viņa slavas zāles runas laikā pajokot. Nevarēsim pasmieties par to, ka viņam ir pieci gredzeni, man četri. Nevarēsim spekulēt, ka kopā būtu varējuši izcīnīt 10 titulus. Tās ir lietas, ko mēs vairs neatgūsim. Esmu zaudējis vecmāmiņas, tēvu un māsu. Vēlētos, lai viņiem visiem kaut ko vēl varētu pateikt. Pēdējā reize, kad runāju ar Kobi, bija, kad pirms viņa pēdējās spēles izaicināju Kobi iemest 50 punktus. Viņš iemeta 60. Vēlos, kaut būtu runājis ar viņu biežāk," nožēlu pauda O'Nīls.

"Kobes nāve mani izmainīja. Jūs zināt, ka es daudz strādāju. Sapratu, ka man biežāk vajadzētu piezvanīt cilvēkiem, lai pateiktu, ka viņus mīlu, jo nekad neko nevar zināt. Dzīve ir pārāk īsa," turpināja O'Nīls.

"Mēs zaudējām, visticamāk, labāko "Lakers" spēlētāju. Cilvēki teiks: "Nesteidzies, atgūsties", bet tas būs grūti. Kad saņēmu zvanus par Kobes nāvi, mans gars pameta ķermeni. Vēlos, kaut varētu vēl vienu reizi aprunāties ar bojā gājušajiem," nobeigumā teica O'Nīls.

Braients ar O'Nīlu kopā spēlēja no 1996./1997. gada līdzi pat 2003./2004. gada sezonai (ieskaitot). Šajā laikā leģendārie spēlētāji "Lakers" franšīzei atnesa trīs čempionu titulus, kā arī vēl vienu reizi aizkļuva līdz NBA finālam, bet piedzīvoja zaudējumu pret Detroitas "Pistons". Pēc šīs neveiksmes O'Nīls tika aizmainīts un Maiami "Heat", kur viņam izdevās izcīnīt vēl vienu čempiona titulu. Savukārt, Braientam bez O'Nīla klātbūtnes izdevās triumfēt vēl divas reizes - 2009. un 2010. gadā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu