Atsaucīgi atkritumu izvedēji palīdz atrast nejauši izmestus britu pensionāres iekrājumus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Atkritumi. Ilustratīvs attēls
Atkritumi. Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova/LETA

Divi Lielbritānijas atkritumu izvedēji divas stundas pārmeklēja atkritumus, lai atrastu 20 000 mārciņu, ko nejauši bija izmetusi kādas sirmgalves meita, vēsta raidsabiedrības BBC krievu valodas versija.

Nauda piederēja kādai 80 gadus vecai kundzei Skotijā, kura gadiem ilgi savus iekrājumus bija slēpusi mērču bundžiņās, ko glabāja virtuvē.

Sirmgalves meita mātes prombūtnes laikā bija centusies ieviest miteklī kārtību, šķirojot vecos traukus, katlus un citus krāmus, ko plānoja izmest. Nezinot, ka bundžiņās paslēpta nauda, sieviete izmeta arī tās.

Tikai pēc mātes atgriešanās tika saprasts, ka izmesti visi pensionāres iekrājumi. Kundzes meita un dēls nekavējoties devās uz atkritumu šķirošanas punktu un lūdza palīdzību, lai naudu atrastu.

Palīdzēt pieteicās divi atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma darbinieki - Tonijs Skenlons un Kenijs Makadamss. Viņi pastāstīja, ka sirmgalves bērni bijuši izmisuši.

"Viņi teica, ka izmetuši kaut ko ļoti vērtīgu - naudu, kas bija ielikta mērču konservu bundžās," pastāstīja Skenlons.

"Es to sievieti atcerējos, jo viņai bija ļoti smagi atkritumu maisi, un es teicu, lai viņa tos noliek blakus konteinerim," stāstīja Makadamss. "Pēc tam viņa atgriezās un prasīja, kur šie maisi varētu būt nonākuši. Es teicu, ka tie vai nu ir sasmalcināti, vai arī iemesti konteinerā."

Laimīgas sagadīšanās pēc viens no atkritumu smalcinātājiem bija salūzis, tādēļ atkritumus izgāztuvē nogādāja ar ekskavatoru. Skenlons atcerējās, ka metis maisus metāla konteinerā, tādēļ viņš un kolēģis nolēma, ka ir tikai viens risinājums.

"Mēs pārvietojām konteineru un sākām pāršķirot tā saturu. Vilkām ārā maisus un likām tos ekskavatora kausos. Beigu beigās pēc pusotras stundas atradām vienu no smagajiem maisiem. To atverot, atradām pirmo bundžu," pastāstīja Skenlons.

Pēc aptuveni 20 minūtēm citā maisā Makadamss atrada vēl četras bundžas.

"Tas bija vienkārši brīnišķīgi. Tonijs man pastāstīja, ka sieviete sāka raudāt. Es paspiedu viņas brāļa roku. Sajūta bija vienkārši lieliska," stāstīja Makadamss. "Tās bija trakas divas stundas. Mēs darījām visu, lai naudu atrastu. Beigu beigās mēs ar Toniju palīdzējām pensionārei, tā ir laba sajūta."

Ja kundzes bērni pēc palīdzības būtu vērsušies vēlāk, vērtīgie atkritumi jau būtu nogādāti izgāztuvē.

Turklāt izrādījās, ka ne pirmo reizi atsaucīgie darbinieki izpalīdzējuši šādā situācijā. Iepriekš viņi esot palīdzējuši atgūt nejauši izmestu kāzu kleitu, laulību gredzenu un mašīnas atslēgas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu