Video ⟩ "Daži soļi no nopietnas traģēdijas." Ķengaragā bērni šaudās ar pirotehniku, mēģinot trāpīt viens otram (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Trešdien, 29. janvārī, Rīgā, Ķengaragā tika ievērots bērnu bariņš, kas šaudījušies ar petardēm. Aculiecinieki un medicīnas nozares pārstāvji ir sašutuši par notikušo, vēsta raidījums "Degpunktā".

Video: "Degpunktā" sižets

Pārgalvīgais bērnu bariņš kāda no Prūšu ielas nama pagalmiem sarīkoja šaudīšanos ar petardēm. Viņi, tēmējot vienam uz otru, mēģinājuši trāpīt galvas apvidū vai ķermenī.

Bīstamā izklaide pievērsusi apkārtējo uzmanību. Daži ķērās pie mobilajiem telefoniem, lai notikušo mēģinātu iemūžināt, bet citi centušies bērnu pārgalvību apturēt.

"Es viņiem teicu, zēni, jūs nepaspēsiet aizskriet, ja petarde jūs panāks! Nekas mums nebūs, tāda bija atruna. Es teicu, ka nedrīkst tā darīt. Pēc tam viņi skraidīja pa pagalmu un beigās aizbēga," raidījumam "Degpunktā" pastāstīja aculieciniece Ņina.

"Viens bija lielāks puisis, vecāks par pārējiem. Aptuveni divpadsmit, trīspadsmit gadus vecs. Bet pārējiem zēniem bija apmēram 10 gadu,” sacīja notikušā aculieciniece.

Bērni savas izklaides beidza tikai tad, kad visas petardes bija iezlietojuši. Jaunieši noteikti neapzinājās, kādas sekas būtu tad, ja kāds no petardes šāviņiem būtu sasniedzis galamērķi.

"Tur bija pāris soļi no nopietnas traģēdijas, jo bērni izskatās pietiekami nelieli. Apdraudējums varēja būt ļoti nopietns ar paliekošām sekām visam mūžam. Lai arī raķetes neizskatījās pārāk spēcīgas, jebkura trauma, kas ir saistīta ar acīm vai seju, var atstāt neglābjamas sekas," situāciju sīkāk raidījumam komentēja Mikroķirurģijas centra izpilddirektors Jānis Bendiks.

Paši bērni pirotehniku iegādāties nevar, jo likums to aizliedz. Pie aizliegtajām precēm zēni, iespējams, tikuši ar kādas pilngadības personas palīdzību vai atraduši neizšautas petardes no pagājušajiem svētiem.

"Es rājos uz viņiem, kaimiņiene rājas uz viņiem, mēģinājām pa labam sarunāt, bet viņi turpina to darīt. Apkārt mājai skraida. Viņi ir no 65. vidusskolas, tepat netālu no šejienes," piebilst aculieciniece Ņina.

Vietējie ir šokā un nesaprot, kāpēc bērnu vecāki atļauj darīt šādas lietas, kādēļ neaudzina, nepieskata un nestāsta par iespējamajiem riskiem. Ārsti atzīst, ka arī valstiskā līmenī ir darīts nepietiekami.

"Neviens noteikti nav izstāstījis, cik tas ir bīstami un šausminājies, cik slikti tas var beigties. Mēs zinām kampaņas par to, cik bīstami ir klausīties mūziku austiņās ejot gar dzelzceļu. Var rādīt šausmīgas bildes, var rādīt nelaimīgus skatus par cilvēkiem, kuri ir pievērsušies narkotiku lietošanai. Domāju, ka izglītošana šajā situācijā nenāktu par ļaunu," turpināja Bendiks.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu