"KPV LV" sūdzas par Kaimiņa izteikumiem. Partija vēršas Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Artuss Kaimiņš
Artuss Kaimiņš Foto: Paula Čurkste/LETA

Partijas "KPV LV" Saeimas frakcija vērsusies Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā saistībā ar nesen no frakcijas izslēgtā deputāta Artusa Kaimiņa (KPV LV) publiskajiem izteikumiem, kas politiskā spēka ieskatā neatbilst patiesībai un ir diskreditējoši partijai un tās ministriem.

Kā aģentūru LETA informēja frakcijā, partija kategoriski noliedz savu un ministru saistību ar jebkuru tā dēvēto oligarhu vai apšaubāmas reputācijas uzņēmēju un uzskata, ka Kaimiņa vēršanās pret partijas biedriem ir atriebība par izslēgšanu no partijas frakcijas.

Frakcijas vadītāja vietnieks Ēriks Pucens solīja, ka "KPV LV" ir un būs no ārējās ietekmes neatkarīga partija. Pucena ieskatā Kaimiņā īstenotā publiskā iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) un ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (KPV LV) apmelošana ir Saeimas deputāta mandāta necienīga rīcība un pārkāpj jebkuras ētikas normas.

"KPV LV" savā iesniegumā komisijai norāda, ka Kaimiņa izteikumi Latvijas Televīzijas raidījumā "de facto" 26. janvārī par Gunta Rāvja, Gunta Indriksona un Bislana Abdulmuslimova ietekmi uz partiju un ministriem neatbilst patiesībai. Īstenībai neatbilst arī personīgie apvainojumi pret ekonomikas ministra padomnieku Pāvelu Rebenoku.

Līdz ar to, paužot šādus apgalvojumus publiski, tas radījis dezinformāciju un diskreditējis valsti, tās iestādes un amatpersonas, tas ir, konkrētajā gadījumā - Iekšlietu ministriju un iekšlietu ministru, kā arī Ekonomikas ministriju un ekonomikas ministru, uzsvēra partijā.

Saskaņā ar Saeimas deputāta ētikas kodeksu Saeimas deputātam, paužot viedokli, ir jābalstās uz faktiem, to godīgu interpretāciju un argumentāciju, atgādināja frakcijā, piebilstot, ka šajā gadījumā Saeimas deputāta izteikumi vērtējami kā aizskaroši, Latvijas prestižu graujoši, kā arī valsts iekšlietu ministru un ekonomikas ministru diskreditējoši.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu