"Mācīties grafiti uz pilsētas sienām nav atļauts!" Rīgā kāds iedzīvotājs pieķēris nepilngadīgu "mākslinieku" (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Sestdien, 25. janvārī, pulksten 15.38 Rīgas pašvaldības policija saņēma izsaukumu uz Mežciemu, kur kāds daudzdzīvokļu nama iedzīvotājs bija noķēris privātīpašuma bojātāju. Uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes autopatruļa.

Notikuma vietā sastaptais izsaucējs pastāstīja, ka ir blakus esošā daudzdzīvokļu nama atbildīgā persona apsaimniekošanas jautājumos. Vīrietis skaidroja, ka pie viņiem regulāri piestaigājot jaunieši, kuri gan ar marķieriem, gan arī krāsu baloniņiem apķēpā ēkas. Notikuma dienā viņš ieraudzījis zēnu bariņu, no kuriem divi apzīmēja blakus esošo privātīpašumu. Šajā reizē viņam vienu no zīmētājiem bija izdevies noķert.

Veicot personas datu pārbaudi, atklājās, ka pārkāpējs ir vien 13 gadus vecs. Viņam lūgts uzrādīt mugursomas saturu, kur atrasti trīs krāsu baloniņi. Vienlaikus noskaidrots arī zēna mātes tālruņa numurs, pēc kā viņa informēta par notikušo un lūgta ierasties pakaļ dēlam.

Pārrunu laikā pie likumsargiem pienāca vēl divi mazi zēni. Bērni pastāstīja, ka pieķēruši vienaudžus apzīmējam pagalmā esošo īpašumu. Izjautājuši, kāpēc tā darot, kā arī norādījuši, ka tā darīt nedrīkst.

Aizturētais zēns vienam no puikām ar dūri iesitis pa seju. Bērni policistiem arī parādīja video, kurā redzams kā aizturētais zēns un vēl viens viņa draugs bojājis privātīpašumu. Videomateriāls tika nodots likumsargiem.

Drīz pēc tam cietušais zēns pavadīts uz dzīvesvietu, lai notikušo pārrunātu ar viņa māti. Sieviete apskatīja dēlu un nolēma, ka mediķu palīdzība šajā gadījumā nebūs nepieciešama. Vienlaikus zēna māte lūdza ar aizturēto puiku veikt pārrunas par uzvedību.

Tikmēr pārkāpēja māte jau bija ieradusies notikuma vietā. Sievietei izstāstīts notikušais, kā arī dēla rīcības iespējamās sekas.

Ņemot vērā, ka zēns pārkāpuma izdarīšanas brīdī bija vien 13 gadus vecs, viņam neiestājās ne administratīvā, ne arī kriminālatbildība. Tā vietā pie atbildības tiks saukti viņa vecāki. Turklāt, neatkarīgi no pārkāpēja vecuma, teritorijas īpašniekam ir tiesības vērsties civiltiesiskā kārtā, lai piedzītu radušos zaudējumus.

Lai arī viens no pārkāpējiem tā arī neatgriezās notikuma vietā, lietas izskatīšanas laikā tiks noskaidrota viņa identitāte, pēc kā arī viņam ar vecākiem būs jāierodas policijā.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu