Kivlenieks atgriežas NHL

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Matīss Kivlenieks
Matīss Kivlenieks Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Kolumbusas "Blue Jackets" pēc Visu zvaigžņu spēles no Amerikas Hokeja līgas (AHL) atsaukusi latviešu vārtsargu Matīsu Kivlenieku, informē klubs.

"Blue Jackets" rindās Kivlenieks 19.janvāra 2:1 uzvarā pār Ņujorkas "Rangers" atvairīja 31 metienu, kā arī kļuva tikai par otro vārtsargu pēc Stīva Meisona komandas vēsturē, kurš NHL debitējis ar uzaru.

Pirms Visu zvaigžņu spēles pārtraukuma latvietis tika nosūtīts atpakaļ uz  AHL komandu Klīvlendas "Monsters", kuras rindās aizvadīja divas spēles, abās tiekot atzīts par mača trešo zvaigzni.

Kivlenieks šosezon piedalījies 18 AHL spēlēs, kurās svinējis deviņas uzvaras, vidēji ielaidis 2,91 ripu un atvairījis 90,3% metienu. AHL viņš trīs sezonās 75 spēlēs caurmērā ielaidis 3,22 ripas un atvairījis 89,1% metienu.

Kolumbusas komandas pirmais vārtsargs šobrīd ir latvietis Elvis Merzļikins, kurš svinējis piecas uzvaras pēc kārtas, trīs mačo šajā sērijā paliekot "sausā".

"Blue Jackets" nākamo spēli aizvadīs sestdien, kad plkst.20 pēc Latvijas laika viesosies pie uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētās Bufalo "Sabres", bet dienu vēlāk plkst.21 būs viesos mačs ar Monreālas "Canadiens". Pēc tam latviešu pārstāvētā komanda atgriezīsies Kolumbusā, kur aizvadīs četras mājas spēles pēc kārtas.

"Blue Jackets" ar 62 punktiem 51 spēlē ieņem sesto vietu Austrumu konferencē un klauvē pie durvīm "play-off" zonai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu