"Jokerit" ar Kalniņu vārtos uzveic "Metallurg"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: www.jokerit.com

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Jānis Kalniņš ceturtdien palīdzēja Helsinku "Jokerit" komandai izcīnīt uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē.

"Jokerit" viesos ar 4:3 (2:0, 0:3, 1:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Magņitogorskas "Metallurg".

Par mača galveno varoni kļuva Niklass Jensens, kurš nepilnas divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām izrāva neizšķirtu un pagarinājuma pirmajā minūtē panāca 4:3 "Jokerit" labā.

Kalniņš šajā mačā atvairīja 30 no 33 pretinieku mestajām ripām. Viņš šajā sezonā svinējis 30 uzvaras, kas ir labākais rādītājs starp līgas vārtsargiem.

Turpretī zaudējumu ceturtdien cieta aizsarga Artūr Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ", kas viesos ar 0:3 (0:0, 0:1, 0:2) atzina "Soči" komandas pārākumu. Kulda spēlēja 20 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un bloķēja vienu raidījumu.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" ceturtdien viesos ar 2:5 (1:1, 0:1, 1:3) piekāpās Maskavas "Dinamo" komandai, kuras sastāvā ar divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Miks Indrašis. Vārtus rīdziniekiem guva Aleksandrs Protapovičs un Miķelis Rēdlihs.

Indrašis šajā mačā uz ledus pavadīja 13 minūtes un 53 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, zaudēja savā vienīgajā iemetienā un tika pie divām soda minūtēm. Ar divām rezultatīvām piespēlēm latviešu uzbrucējs izcēlās otro maču pēc kārtas, bet kopumā viņš šajā sezonā 34 spēlēs guvis piecus vārtus un 14 reizes rezultatīvi asistējis.

"Jokerit" ar 73 punktiem 53 spēlēs Rietumu konferencē ieņem trešo pozīciju, bet aiz tās ar 71 punktu 54 mačos ir Maskavas "Dinamo". "Severstaļ" ar 48 punktiem 54 cīņās ir desmitā, bet Rīgas "Dinamo" ar 34 punktiem 52 dueļos ir pēdējā vietā Rietumu konferencē un visā līgā.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 24 komandas - pa 12 Rietumu un Austrumu zonā. 

Regulārajā čempionātā katra komanda tāpat kā iepriekšējā sezonā aizvadīs pa 62 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļūs Gagarina kausa izcīņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu