Bermudu trīsstūrī atrod 95 gadus pazudušu kuģi (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Bermudu trijstūrī Atlantijas okeānā atrasts kuģa "SS Cotopaxi" vraks. Kuģis šajā reģionā pazudis pirms gandrīz 100 gadiem un nu tā atliekas ir uzgājusi jūras arheologu komanda, vēsta "Fox News".

Vēsture liecina, ka šis tirdzniecības kuģis pametis Dienvidkarolīnas štata ostu ASV 1925. gada 29. novembrī. Tas bijis ceļā uz Kubu, taču pēc neilga laika kuģis pazudis kopā ar 35 ekipāžas locekļiem.

Kuģis laika gaitā ieguvis īpašu mistisku pieskaņu, kas ir raksturīga Bermundu trijstūrim. "SS Cotopaxi" meklējumi, piemēram, iedvesmojuši populārā "Science Channel" telekanāla raidījuma "Kuģu avāriju noslēpumi" pirmo sēriju.

""SS Cotopaxi" arhīvu izpēte palīdzēja noskaidrot iepriekš nezināmus faktus: 1925. gada 1. decembrī, divas dienas pēc izbraukšanas no Čārlstonas ostas, kuģis ir sūtījis trauksmes signālus," apgalvojis raidījums.

"Pēc visu pieejamo pierādījumu apspriešanas un pārskatīšanas mēs nonācām pie secinājuma, ka esam atraduši šī kuģa atdusas vietu," teikts paziņojumā The Science Channel.

Bermudu trīsstūris ir apgabals Atlantijas okeāna rietumos starp Floridu, Bermudu salu un Puertoriko. Tiek uzskatīts, ka noslēpumainu anomāliju dēļ tur bieži pazūd gaisa un jūras kuģi.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu