Sieviete Rīgā piesavinās kaimiņienes kaķi un atsakās to atdot (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ekrānšāviņš no video

Janvāra sākumā Jaunās Teikas pagalmā bez vēsts pazudis rīdzinieces Indras runcis Leo. Lai arī ģimene sava mīluļa meklēšanu uzsāka nekavējoties, drīzumā atklājies, ka viņu runcis nav atradies diez ko tālu no vecajām mājām, vēsta raidījums "Bez Tabu".

"Tas notika 9. janvārī ap plkst. 15.00. Es izlaidu ārā savus kaķus pastaigāties. Viens kaķis, Riko, atgriezās, taču Leo mājās nepārnāca. Viņi parasti abi uzreiz nāk mājās. Apstaigāju māju, taču Leo nekur nebija," stāsta Leo saimniece Indra.

Ģimene izlika paziņojumus par kaķa pazušanu, paralēli arī izstaigājot apkārtni. Leo pusbrālis Riko tagad nezina, kur likties - bez vēsts pazudis tuvākais draugs, bet saimniece, baidoties par otru kaķi, nu vairs nelaiž otru runci izstaigāties.

Pēc draudzenes ierosinājuma Indra par Leo pazušanu ievietoja paziņojumu "Facebook" izveidotajā "Jaunās Teikas" grupā. Tas vainagojies ar rezultātu - viena no kaimiņienēm tieši 9. janvārī esot redzējusi, kā pie Indras mājas kāda sieviete tvarsta baltu kaķi. Aculieciniece pat atpazinusi iespējamo ļaundari - Jaunās Teikas iedzīvotāju. Izrādās, kaķa ķeršanu iemūžinājusi arī mājas videonovērošanas kamera. Nama apsaimniekotāji Indrai izstāsta, kas redzams nofilmētajā video.

Drīz vien aculieciniece ziņo Indrai, ka aizdomās turētās sievietes "Facebook" profilā krievu valodā publicētajā ierakstā sieviete norāda, ka atradusi uz ielas baltu un netīru kaķi. Dzīvnieks esot paskatījies uz viņu žēlabainām acīm. Tad nu sieviete nolēmusi kaķi noķert un aizvest uz veterināro klīniku. Ķērāja pat apsvēra kaķi paturēt pie sevis, taču atklājās, ka noķertais mājdzīvnieks ir runcis.

Pēc trim dienām kaķa ķērāja jau komentē pašas publicēto ierakstu, ziņojot, ka runcim atrastas jaunas mājas. Līdz ar to Indra pie kaimiņos dzīvojošās aizdomās turētās kaķa nolaupītājas ierodas par vēlu. Indra atnākusi pie sievietes ciemos, taču viņa atteikusies atklāt, kur atrodas mīlulis. Izsaukta arī policijas.

Abas dāmas Valsts policijas Brasas iecirknī uzrakstīja iesniegumus. Indra par kaķa nolaupīšanu, bet kaimiņiene - par ielaušanos privātīpašumā.

Raidījums uzrunāja dzīvnieka iespējamo nolaupītāju, kura kameras priekšā runāt par notikušo nevēlējās, jo esot pārāk atpazīstama interneta vidē. Individuālās sarunas laikā "Jaunās Teikas" iedzīvotāja vairākkārtīgi uzsvēra, lai Indra pierādot, ka tas ir pazudušais Leo. Tiesa gan, atklāt, kur atrodas baltais kaķis, sieviete atklāt atsakās.

"Dino Zoo" veterinārās klīnikas darbiniece apstiprina, ka klīnikā ieradās norādītā sieviete ar baltu kaķi. Tiesa gan, veterinārārstiem nemaz nebija zināmi notikušā apstākļi.

"Tas, kurš atveda to kaķi, atradās blakus. Cik atceros, nozīmēja arī kaut kādu ārstēšanu," stāsta sieviete.

"Jā, viņu atveda pie mums frizēt tā ar stāstu, ka kliente ir atradusi kaķīti. Es viņai visu izstāstīju, parādīju. Es viņai pateicu, ka dzīvnieks ir kastrēts un ka viņam ir mājas, kāds viņu meklēs. Ka sākumā noteikti "Facebook" jāievieto informācija, par to, ka atrasts kaķis. Jo es jau sākumā nemaz nezināju to informāciju, kā tas kaķis līdz viņai ir nokļuvis. Un tad viņa teica – jā, jā, labi, labi, un viss.

Viennozīmīgi, tas ir tas pats kaķis. To es varu pateikt uzreiz, jo es ar kaķiem strādāju - mums ar vīru ir gan kaķu audzētava, gan mēs esam frizieri. Un, neskatoties uz to, ka gada laikā ir apkalpoti vairāk nekā 500 kaķu, es varu viennozīmīgi pateikt, ka tas ir tas pats kaķis," stāsta Ruta Garda-Obrumane, "Dino Zoo" dzīvnieku frizētavas darbiniece un kaķu eksperte.

Leo saimniece Indra apzinās savu vienīgo kļūdu - kaķis nebija čipēts, lai pazušanas gadījumā varētu noskaidrot, vai dzīvniekam ir īpašnieki. Tiesa gan, Latvijā kaķu čipēšana nav obligāta, taču speciālisti iesaka čipēt tos kaķus, kurus īpašnieki tomēr laiž izstaigāties brīvā dabā.

Indra lūdz aizdomīgās sievietes kolēģi, pie kuras šobrīd atrodas baltais kaķis, sazināties pa telefonu - 288 201 07, lai vienotos par kaķa atgriešanu vai arī - lai pārliecinātos, vai tas patiešām ir Leo.

Jāpiebilst, ka policijā ir uzsākta resoriskā pārbaude saistībā ar Leo iespējamo nolaupīšanu. Lietas apstākļu skaidrošana var ilgt pat trīs un vairākus mēnešus.

Video: Kaķa zādzība "Jaunajā Teikā"

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu