Pasaules Veselības Organizācija pasludina koronavīrusu par globāla mēroga krīzi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pasaules Veselības Organizācijas (PVO) direktors.
Pasaules Veselības Organizācijas (PVO) direktors. Foto: AFP / Scanpix

Pasaules Veselības Organizācija (PVO) ceturtdien, 30. janvārī, paziņojusi, ka jaunais koronavīruss ir uzskatāms par pasaules mēroga veselības krīzi, vēsta radiorganizācija BBC.

"Galvenais iemesls šim paziņojumam nav tas, kas notiek Ķīnā, bet gan inficēšanās gaita pārējās pasaules valstīs," teica PVO vadītājs Tedros Adanoms Gebrejesus.

Viņš minējis, ka galvenais uztraukums ir par to, ka vīruss varētu izplatīties uz valstīm ar vājāku veselības aprūpes sistēmu. Jau ziņots, ka vīrusa dēļ Ķīnā dzīvību zaudējuši 170 cilvēki. PVO ziņo, ka bijuši vēl 98 inficēšanās gadījumi 18 valstīs, taču tie nav beigušies letāli.

Pašlaik ir apstiprināti astoņi gadījumi, kad slimību otram ir nodevis vīrusa pārnēsātājs - tā noticis Vācijā, Japānā, Vjetnamā un ASV. 

Gebrejesus preses konferencē Ženēvā minējis, ka koronavīruss ir "iepriekš nenovērota epidēmija, pret kuru iestājušies ar neredzētu spēku". Viņš tāpat uzslavējis Ķīnas pūliņus vīrusa izplatības ierobežošanā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) izsludinājusi starptautisko ārkārtas situāciju - šis lēmums pieņemts pēc tam, kad apstiprinājies pirmais vīrusa nodošanas gadījums no cilvēka cilvēkam, kas reģistrēts ārpus Ķīnas.

Iepriekš inficēšanās ārpus Ķīnas tika konstatēta cilvēkiem, kas paši apmeklējuši Hubei provinci, kura tiek uzskatīta par infekcijas epicentru.

Starptautiskās ārkārtas situācijas izsludināšana nozīmē, ka valstis visā pasaulē ir aicinātas savu pretdarbību infekcijai savstarpēji koordinēt PVO uzraudzībā.

Pasaulē reģistrēto inficēšanās gadījumu skaits pārsniedzis 8100, un tas jau ir lielāks nekā pirms 17 gadiem ar SARS vīrusu inficēto skaits.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu