Video ⟩ Ventspilī vīrieti nāvējoši saspiež dzelzs konstrukcija. Darba inspekcija uzsākusi notikušā izmeklēšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Šonedēļ uzņēmumā "Ventspils metināšanas rūpnīca" nāvējoši tika saspiests kāds 62 gadus vecs vīrietis. Valsts darba inspekcija jau ir uzsākusi izmeklēšanu šajā negadījumā, vēsta raidījums "Degpunktā".

Video: "Degpunktā" sižets

Vietējie stāsta, ka pagaidām par negadījumu nekas plašāk nav zināms. Tuviniekiem radušās aizdomas, ka uzņēmumā netiek ievērota darba drošības noteikumi.

“Viņi krāmēja mašīnu, bija lielgabarīta krava. Tad uzkrita virsū dzelzs konstrukcija un paši ārā nevarēja viņu nemaz izvilkt. Pēc tam izsauca ugunsdzēsējus, kuri viņu atbrīvoja. Viņu aizveda uz slimnīcu," sacīja bojāgājušā vīrieša paziņa.

"Trīsdesmit piecas minūtes viņu reanimēja un tad viņš nomira. Drošības tehnika noteikti nebija ievērota. Iespējams trose neizturēja, bet viss tiek turēts slepenībā,” turpināja upura paziņa.

Zināms, ka bojāgājušais Aivars darbu SIA ”Ventspils metināšanas rūpnīcā” uzsāka 2018. gada decembrī kā autovadītājs. “Degpunktā” izdevās sazināties ar uzņēmumu, kurā notika negadījums, taču iestāde atteicās komentēt notikušo.

"Sākotnējā informācija ir tāda, ka, ceļot metāla konstrukciju uz transporta platformas, metāla konstrukcija ir apgāzusies un uzkritusi virsū nodarbinātajam. Pašlaik ir uzsākta nelaimes gadījuma darbā izmeklēšana,” raidījumam "Degounktā" atklāja Valsts darba inspekcijas pārstāve Ilze Kalniņa.

”Ventspils metināšanas rūpnīcā” gadu gaitā notikuši vēl četri nelaimes gadījumi, kuros cietuši darbinieki. Valsts darba inspekcija arī par šo gadījumu jau ir informēta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu