Girgensonam negatīvs lietderības koeficients "Sabres" zaudējumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: AFP / Scanpix

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu, nespēdams glābt savu komandau Bufalo "Sabres" no zaudējuma.

"Sabres" savā laukumā ar 1:3 (1:0, 0:2, 0:1) piekāpās Monreālas "Canadiens".

Girgensons laukumā pavadīja 13 minūtes un 31 sekundi, no kurām nepilna minūte tika nospēlēta mazākumā. Hokejists izdarīja divus metienus pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Latvietis šosezon 51 spēlē izcēlies ar deviņiem gūtiem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm, kā arī neitrālu lietderības koeficientu. Desmit vai vairāk vārtus vienā sezonā Girgensons līdz šim iemetis tikai 2014./15.gada sezonā, kas viņam bija otrā NHL karjerā. Togad uzbrucējs guva 15 vārtus.

Mājiniekus vadībā astotajā minūtē izvirzīja kapteinis Džeks Aikels, kurš vairākumā pēc Rasmusa Dalīna piespēles, izdarīja ātru un spēcīgu metienu, panākdams 1:0. Pirmajā periodā neviena no komandām vairs neizcēlās, bet "Sabres" tie izrādījās vienīgie un arī pēdējie vārti.

Iļja Kovaļčuks otrā perioda pirmajā minūtē izlīdzināja rezultātu, bet divas minūtes vēlāk Brendans Galagers jau panāca 2:1. "Sabres" centieni atspēlēties bija nesekmīgi un nepilnas divas minūtes līdz spēles beigām Tomāšs Tatars panāca jau 3:1, Bufalo vienībai ciešot sakāvi.

Piektdien laukumā dosies arī Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", kas cīnīsies ar Filadelfijas "Flyers".

"Sabres" ar 51 punktu 51 spēlē Austrumu konferencē ieņem 11.vietu, par desmit punktiem atpaliekot no pirmā astotnieka.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu