"Tas ir brīnums, ka izdzīvoju." NBA leģenda pēc 11 naža dūrieniem spējis aizvadīt pilnu sezonu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pols Pīrss
Pols Pīrss Foto: Reuters/ScanPix

Pols Pīrss Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīja garu un veiksmīgu karjeru. Nav šaubu, ka leģendārais "Celtics" uzbrucējs kādu dienu tiks iekļauts ari basketbola slavas zālē, bet Pīrsa karjera un dzīve varēja beigties jau 2000. gadā.

Pols Entonijs Pīrss dzimis 1977. gada 13. oktobrī Oklendā. NBA vieglais uzbrucējs ienāca 1998. gada jauno spēlētāju draftā, kad Bostonas "Celtics" viņu izvēlējās ar augsto desmito numuru. Vien divus gadus vēlāk, 2000. gada septembrī, Pīrsa dzīve varēja beigties kādā naktsklubā.

Pīrss kopā ar komandas biedru Toniju Batī kādā vakarā bija nolēmuši apmeklēt vietējo Bostonas naktsklubu ar nosaukumu "The Buzz Club". Minētajā iestādē Pīrss tika sadurts 11 reizes.

Kā tiesā liecinājis pats Pīrss, viņš naktsklubā sarunājies ar dažām sievietēm, un viena no viņām ir bijusi uzbrucēja radiniece. Pīrss stāstījis, ka vispirms viņam pa galvu iesists ar stikla pudeli un pēc tam sākusies duršana, jo acīmredzot uzbrucējam nav paticis fakts, ka Pīrss runājis ar viņa radinieci. Uzbrucējam pievienojušies arī vēl divi citi vīrieši.

Pīrss kopumā tika sadurts 11 reizes - gan sejā, gan ķermenī. Bīstamākais dūriens bijis pat septiņas collas jeb 17,78 centimetrus dziļš.

Sarunā ar "ABC" Pīrss atklāja, ka ir bijis ļoti tuvu nāvei. "Viss notika ļoti ātri. Man tika saplēstas drēbes. Atminos mirkli, kad man jau pāri sejai tecēja asinis. Tās noslaucīju un sapratu, ka esmu nopietni savainots. Bīstamākais dūriens pārplēsa manas plaušas un apstājās pavisam netālu no sirds. Tas ir brīnums, ka izdzīvoju."

"Atceros, ka prasīju ārstiem: "Vai es izdzīvošu? Vai es izdzīvošu?"" turpinājis Pīrss.

Pīrss uz slimnīcu tika nogādāts komandas biedra Tonija Batī mašīnā. "Mēs nezinājām, cik smagi savainots Pols. Varbūt labi vien bija, ka nezinājām," braucienu uz slimnīcu atminējies Batī.

Brīnumainā kārtā Pīrss no slimnīcas tika izlaists nedēļu pēc incidenta. "Celtics" uzbrucējam izdevās pilnībā atveseļoties un aizvadīt visas 82 spēles 2000./2001. gada sezonā.

Lai gan uzbrucējam no fiziskajām traumām izdevās atkopties teju rekorda ātrumā, pieredzētais uzbrukums bija arī smags trieciens spēlētāja psihei.

"Nevarēju pietuvoties lieliem ļaužu pūļiem," medijam "The Gurdian" stāstījis Pīrss, kurš pēc uzbrukuma esot nolīdzis apsardzi, kas katru diennakti dežurējusi ap spēlētāja māju. "Kad pietuvojos vietām, kurās ir daudz cilvēku, iekšēji sāku trīcēt. Man vajadzēja gadus, lai tiktu pāri šim uzbrukumam," stāstījis Pīrss, kurš arī atzinis, ka vēl ilgu laiku viņš pamatīgi izbijies katru reizi, kad kāds garāmgājējs viņam netīšām uzgrūdies virsū.

Kad spēlētājs karjeras norietā bija nonācis "Clippers" vienībā, pirms viena no mačiem viņa komandas biedri atdarināja uzbrukumu. Tajā brīdī, kā redzams video, spēlētājs smaidīja, bet nav šaubu, ka komandas biedru "joks" atsauca nepatīkamas atmiņas.

Video: "Clippers" spēlētāji pirms spēles Bostonā "sadur" Pīrsu

Savas karjeras laikā uzbrucējs pārstāvēja tādas NBA komandas kā Bostonas "Celtics", Bruklinas "Nets", Vašingtonas "Wizards" un Losandželosas "Clippers". Pīrsa karjeras vidējie rādītāji ir 19,7 punkti, 5,6 atlēkušās bumbas un 3,5 rezultatīvas piespēles spēlē.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu