Valsts policija sadarbojoties ar Igaunijas kolēģiem aiztur, iespējams, profesionālus auto zagļus (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Šī gada 30. janvāra rītā Valsts policijā no Igaunijas policijas saņēma informāciju par divu “Lexus” automašīnu zādzībām Tallinā un Jarvekulas ciemā, kuras, iespējams, ir šķērsojušas Latvijas robežu, portālam "Apollo" paziņoja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību daļas vecākā speciāliste Elīna Priedīte.

Valsts policijā tika saņemta informācija par divu Igaunijā esošu luksus klases automašīnu zādzībām, ar kurām zagļi, iespējams, šķērsojuši Latvijas – Igaunijas robežu. Tāpat tika saņemta informācija par vēl vienu transportlīdzekli, kas, iespējams, ir saistīts ar izdarītajām zādzībām.

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 2. nodaļas darbinieki sadarbībā ar kolēģiem no Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes un Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes īsā laika posmā novirzīja savus spēkus maršrutos, pa kuriem, iespējams, varētu pārvietoties aizdomās turētās personas ar zagtajām automašīnām.

Jau pēcpusdienā likumsargi pamanīja un aizturēja vienu nozagto automašīnu un vēl vienu transportlīdzekli, kas, iespējams, ir saistīts ar izdarīto noziegumu, aizturot arī trīs vīriešus, kas tajās atradušies.

Otras nozagtās automašīnas meklēšana vēl turpinās. Jāpiebilst, ka automašīnas brauca pa jau iepriekš izstrādātiem dažādiem maršrutiem un nozagtajam spēkratam bija uzstādītas, iespējams, viltotas Latvijas numurzīmes.

“Veiksmīgas sadarbības rezultātā ar kolēģiem no citām Valsts policijas struktūrvienībām, Igaunijas un Lietuvas policistiem mums ir izdevies īsā laika posmā kopā ar vienu no nozagtajām automašīnām aizturēt arī trīs, iespējams, noziegumos iesaistītās personas," stāstīja Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 2. nodaļas priekšnieks Māris Priednieks. 

"Viņi ir profesionāli automašīnu zagļi un labi pazīstami ne tikai Baltijas valstīs, bet arī Polijā, Austrijā un Vācijā. Mūsu ātrā spēja reaģēt atkārtoti pierādījusi to, ka mēs spējam rīkoties profesionāli un atbilstoši situācijai," turpināja policijas pārstāvis.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu