Privātmājā Ciblas novadā izņem nelikumīgus ieročus un munīciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ieroči. Ilustratīvs attēls.
Ieroči. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Šonedēļ kratīšanas laikā privātmājā Ciblas novadā izņemti nereģistrēti šaujamieroči un munīcija, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Viņa skaidroja, ka Ludzas iecirkņa rīcībā bija nonākusi informācija par iespējamu nelegālu ieroču uzglabāšanu bez attiecīgās atļaujas. Lai pārbaudītu informāciju, iepriekš sāktā kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā, šonedēļ likumsargi ieradās Blontu pagastā, 1958.gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā, lai veiktu sankcionēto kratīšanu.

Apskatot vīrieša privātmāju, policisti konstatēja, ka tajā tiek glabāti nelikumīgi ieroči un munīcija. Kratīšanas laikā izņemti četri šaujamieroči - medību bises un mazkalibra šautene -, kā arī dažāda kalibra patronas. 

Pašlaik izmeklēšana turpinās un ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Savukārt vīrietim draud kriminālatbildība par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu