Polija sāk evakuēt savus un citu ES valstu pilsoņus no Ķīnas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Koronavīrusa epicentrs Uhaņa
Koronavīrusa epicentrs Uhaņa Foto: EPA/Reuters/Scanpix

Jaunā koronavīrusa uzliesmojuma dēļ Polija sākusi evakuēt savus un citu Eiropas Savienības (ES) valstu pilsoņus no Ķīnas, piektdien paziņojusi Polijas nacionālā aviokompānija LOT, kas šim nolūkam nosūtījusi pasažieru lidmašīnu uz Pekinu.

"Lidmašīna piektdien lidos no Varšavas uz Pekinu un atvedīs Ķīnā palikušos LOT apkalpes locekļus un citus Polijas un ES pasažierus, kur izlems atgriezties," paziņoja aviokompānija.

LOT ir apturējusi visus lidojumus uz Ķīnu vismaz līdz 9.februārim, bet izpildīs Polijas valdības lūgumus evakuēt vēl citus cilvēkus, ja tas būs nepieciešams.

Polijas veselības ministra vietnieks Valdemārs Kraska šodien paziņoja, ka valdība organizē 31 poļa evakuāciju no slimības epicentra Ķīnas pilsētas Uhaņas.

Viņš sacīja, ka lidojums tiks noorganizēts tuvākajās dienās, un lidmašīna vispirms lidos uz Franciju un pēc tam uz Poliju.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) ceturtdien izsludināja starptautisko ārkārtas situāciju saistībā ar jaunā koronavīrusa infekcijas uzliesmojumu Ķīnā, kur miruši jau 213 cilvēki, bet apstiprināto infekcijas gadījumu skaits ir palielinājies līdz 9692, liecina Ķīnas valdības sniegtā informācija.

Kraska sacīja, ka aizdomās par iespējamo inficēšanos ar vīrusu Polijas slimnīcās tiek novērots ducis vai vairāk cilvēku, un vēl vairāk nekā 500 cilvēku tiek novēroti ārpus slimnīcām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu