"Ja man ir problēmas, tad lai arī citiem tādas ir." Vīrietis nepamatoti izsauc policiju, lai sagādātu paziņām nepatikšanas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls
Valsts policija. Ilustratīvs attēls Foto: Valsts policija/FLICKR

Šonedēļ Kurzemē par nepamatotu operatīvo dienestu izsaukšanu, lai sagādātu nepatikšanas paziņām, kādam vīrietim noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Saldus iecirknī saņemta informācija, ka Saldū, kādā daudzdzīvokļu mājā, atrodas mazgadīgi bērni antisanitāros apstākļos. Vīrietis, kurš par notikušo informēja VP, sacīja, ka nevar nosaukt precīzu adresi, bet var to parādīt, tāpēc likumsargi norunāja, ka aizbrauks pakaļ vīrietim uz Brocēniem.

Ceļā no Brocēniem uz Saldu policijas automašīnā notika saruna ar vīrieti. Viņš pastāstīja, ka adresē, kuru viņš parādīs, dzīvo divi pieaugušie un četri mazgadīgi bērni. Vīrietis norāda, ka šajā adresē bijis pirms aptuveni trīs mēnešiem - tad viņš arī esot redzējis, ka mājoklī ir prusaki. Tāpat viņš apgalvoja, ka bērnu tēvs katru vakaru ir alkohola reibumā. Tad sarunas laikā vīrietis sacīja, ka, "ja man ir problēmas, tad lai arī citiem ir problēmas", jo viņš esot dusmīgs uz savu bijušo draudzeni, kura ir pazīstama ar personām, par kurām viņš ziņo. 

Likumsargi to dzirdot, informēja vīrieti par iespējamo administratīvo atbildību, ja viņš apzināti, nepamatoti būs informējis policiju par neesošu notikumu atriebības nolūkā. Tāpat vīrietim tika uzdots jautājums, kāpēc viņš pirms trīs mēnešiem, brīdī, kad konstatēja antisanitārus apstākļus, neinformēja policiju, uz ko viņš atbildēja, ka tad nebija nepieciešams sagādāt šiem cilvēkiem problēmas. 

Vīrietis Saldū norādīja uz māju, kurā dzīvo abas personas ar bērniem. Ierodoties adresē, konstatēts, ka tur atrodas abas vīrieša nosauktās personas un četri mazgadīgi bērni - katrs gulēja savā gultā. Adresē netika konstatēts, ka personas būtu alkohola reibumā, kā arī netika konstatēts, ka bērni netiktu pieskatīti vai dzīvotu tādos apstākļos, kas apdraudētu viņu veselību vai dzīvību. 

Līdz ar to secināts, ka vīrietis nepamatoti izsaucis VP ar nolūku sagādāt nepatikšanas citām personām, pauda Šeršņova. 

Vīrietim par notikušo tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu par ugunsdzēsības un glābšanas, policijas, neatliekamās medicīniskās palīdzības vai citu speciālo dienestu apzināti nepamatotu izsaukšanu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 35 līdz 140 eiro, bet juridiskajām personām - no 140 līdz 1400 eiro.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu