"Viņam bija vaļā acis un sadauzīta seja." Siguldas pusē pēc dūru izvicināšanas pazudušu vīrieti atrod mirušu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Siguldas apkaimē gājis bojā jauns puisis vārdā Niks Eleksis, taču ne ģimenei, ne policijai notikušā apstākļi neesot skaidri. Zināms, ka vīrietis iekļuvis kautiņā un pēc tam aizbēdzis, lai paslēptos kādas privātmājas pagalmā. Pēc aptuveni diennakts viņš atrasts guļam uz sasalušas zemes bez dzīvības pazīmēm, vēsta raidījums "Degpunktā".

Siguldas pusē pie Matiņu ezera kāds vīrietis svinēja savu dzimšanas dienu, noīrējot viesu namu "Vālodzes" kuplam skaitam draugu. Pasākumu apmeklēja arī motosportists no Mazsalacas, Niks Eleksis. Vakara gaitā starp puisi un kādu ballītes viesi izcēlies nopietns strīds, kas pārauga kautiņā.

Zināms, ka vīrieši viens otru situši, taču tālākie notikumi ir neskaidri. Niks pēc kautiņa devies prom, nezināmā virzienā, un pāris stundas vēlāk tika sacelta trauksme. Puisis bija pazudis.

"Man piezvanīja Nika draugs, kurš prasa, vai es nezinu, kur ir Niks. Es saku, viņam vakardien bija ballītē, viņš ir Siguldā. Diemžēl nevaram viņu atrast. Telefons ir atstāts uz galda, paša nav. Es atbraucu uz Siguldu, mani izlaida pie policijas, lai rakstu iesniegumu par pazudušu cilvēku. Tad sākām meklēt. Te bija 200 cilvēku, nezinu. Visi meklēja Niku," raidījumam stāsta Nika māsa Ija.

Brīvprātīgie, draugi un policija aptuveni piecpadsmit stundas meklēja Ijas brāli. Viņu, mirušu guļam uz sasalušās zemes, uzgāja Kaspars un Linda.

"Seja viņam bija sadauzīta diezgan, viņam bija vaļā acis. Acis bija zilas, viss deguns bija pušu. Viņam arī "maika" bija uz augšu, nevarēja saprast, dauzīts vai… tā dīvaini izskatījās," raidījumam atklāj brīvprātīgie meklētāji.

Nika mamma ir vīlusies ballītes apmeklētājos, kā arī, Siguldas pašvaldības policijas darbībā. Viņa stāsta, ka likuma sargi adresē ieradās kautiņa laikā, taču, mediķus neviens netika izsaucis.

"Tā vietā, lai nopratinātu manu dēlu vai sastādītu protokolu par kautiņu, nekas netika darīts. Policija atbrauca. Netika arī ātrā palīdzība izsaukta, redzot, ka cilvēks asiņo, seja asiņo, varbūt tas varētu būt deguna lūzums.

Es esmu ļoti vīlusies, ka tā ballīte sastāvēja no tiem cilvēkiem, kuriem vajadzēja iestāties un glābt cilvēku dzīvības – policisti un ugunsdzēsēji. Tā bija lielākā daļa, kas sastādīja šo ballīti," raidījumam norāda Nika mamma.

Likuma sargi apgalvo, ka nāves cēlonis neesot saistīts ar kautiņā gūtajām traumām.

"Ekspertīzē sākotnēji ir konstatēts tas, ka personai ir lauzts deguns un tas ir viss no miesas bojājumiem.

Ātrā palīdzība netika izsaukta, to es nemācēšu komentēt. Persona, kura bija cietusi, bija stiprā alkohola reibumā, nespēja neko komentēt par notikušo,"

raidījumam "Degpunktā" pastāstīja VP Siguldas iecirkņa kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Guntis Babāns. Niks, pēc policijas datiem, miris no hipotermijas jeb atdzišanas. 

Siguldas novada Pašvaldības policija portālu "Apollo" informēja, ka naktī uz svētdienu, 26. janvāri, saņēma informāciju no Valsts policijas Siguldas iecirkņa, ka ir izsaukums uz viesu namu "Vālodzes", uz kuru kapacitātes trūkuma dēļ Valsts policijas Siguldas iecirknis nevar izbraukt, tāpēc situāciju apsekot devās Siguldas novada Pašvaldības policijas inspektori.

Siguldas novada Pašvaldības policijas informācijas sistēmā ir fiksēta notikušā gaita, atbilstoši kurai ir secināms, ka abām konfliktā iesaistītajām pusēm nebija pretenziju vienai pret otru.

Ņemot vērā Siguldas novada Pašvaldības policijas darbinieku ētikas kodeksu, ikvienā izsaukumā norit profesionāls un ētikas kodeksam atbilstošs darbs, kas paredz neatkarīgu un profesionālu lēmuma pieņemšanu ikvienā gadījumā, sadarbojoties ar visām konfliktā iesaistītajām pusēm. 

Svētdien tika saņemts iesniegums par bezvēsts pazudušu personu, un Siguldas novada Pašvaldības policijas inspektori jau bija iesaistījušies meklēšanas darbos, kā arī bija klāt tad, kad Niks tika atrasts. Pēc pārstāvju rīcībā esošās informācijas, par notikušo ir ierosināts kriminālprocess, kurā skaidros notikušā apstākļus.

Nika nāves apstākļus izmeklē Valsts policija.

Pārstāvji vēlas apliecināt, ka Pašvaldības policija iesaistīsies un sniegs profesionālu atbalstu objektīvas situācijas noskaidrošanā.

Novada pārstāvji izsaka visdziļāko līdzjūtību tuviniekiem.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu