Sestdien Blaumaņa iela Rīgā - tikai gājējiem un velobraucējiem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Blaumaņa iela.
Blaumaņa iela. Foto: Lita Krone/LETA

Turpinot mobilitātes eksperimentu, šodien, 1. februārī, no plkst. 10 līdz plkst. 20 Blaumaņa iela visā garumā tiks atvēlēta gājējiem, velobraucējiem, kā arī dažādām uzņēmējdarbību veicinošām iecerēm un citām aktivitātēm, informēja Rīgas domē.

Vienlaikus, plkst.11 Blaumaņa ielas, Krišjāņa Barona ielas un Pērses ielas skvērā Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) kopā ar Satiksmes departamenta vadību, pilsētplānotāju Viesturu Celmiņu, pārstāvjiem no apvienības "Pilsēta Cilvēkiem" un Rīgas Centra attīstības biedrības informēs par plānotajiem mobilitātes pasākumiem un šā gada prioritārajām iecerēm satiksmes jomā.

Blaumaņa ielas iedzīvotājiem, kuri savas automašīnas novieto iekšpagalmos, aicināti jau laicīgi saplānot savu dienu tā, lai līdz plkst.10 izbrauktu no iekšpagalmiem un atgrieztos mājās tikai ap plkst.20. Savukārt tie autovadītāji, kuri ir iegādājušies mēneša abonementu vai iedzīvotāja karti, automašīnu varēs novietot bez maksas blakus esošo ielu maksas stāvvietās. 

Arī SIA "Rīgas satiksme" informē, ka līdz plkst. 20 autostāvvietas šajā ielā būs slēgtas. Tie autostāvvietu klienti, kuri ir iegādājušies iedzīvotāja karti, automašīnu varēs novietot "Rīgas satiksmes" apsaimniekotajās autostāvvietās blakus esošajās ielās esošajās bez maksas. 

Uzņēmēji tiek aicināti šo iniciatīvu aktīvi izmantot kā iespēju savā labā, veicinot uzņēmējdarbību un dažādos veidos piesaistot apmeklētājus. Kā liecina aptaujas dati, pēc Tērbatas ielas mobilitātes eksperimenta vietējo kafejnīcu un tirdzniecības vietu apmeklējums un peļņa konkrētajā dienā pieauga pat par 30%, apgalvo pašvaldība.

Kā ziņots, Rīgas dome katra mēneša pirmajā sestdienā slēgs privātajam transportam kādu no centra ielām, atvēlot to gājējiem un velobraucējiem. Mobilitātes eksperimenta mērķis ir atdzīvināt Rīgas centru, veicinot iedzīvotāju mobilitāti un pilsētvides attīstību.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu