Foto un video ⟩ Satiksmei slēgtajā Blaumaņa ielā sagatavota plaša pasākumu programma (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Rīgā autotransporta satiksmei slēgtajā Blaumaņa ielā uzņēmēji un aktīvisti šodien ir sagatavojuši plašu pasākumu programmu, līdz ar to, spītējot sliktajiem laika apstākļiem, jau ap pusdienlaiku ielā bija pulcējušies daudzi desmiti cilvēku, lai novērtētu gājēju ielas priekšrocības.

Šodien Blaumaņa iela ir slēgta autosatiksmei un atvēlēta gājējiem, velosipēdistiem un uzņēmējdarbības aktivitātēm. Šī ir iniciatīva, ko gada sākumā ieviesa Rīgas dome un kas paredz katra mēneša pirmajā sestdienā kādu no centra ielām atvēlēt gājējiem.

Kā novēroja aģentūra LETA, salīdzinājumā ar janvāra pirmo sestdienu, kad slēgta tika Tērbatas iela, virkne aktīvistu ir parūpējušies par ielas noformējumu, tirdzniecības vietām un citām aktivitātēm. Piemēram, uz ielas izvietota "brīvbode", kur iedzīvotāji var atstāt sev nevajadzīgo apģērbu un aksesuārus un iemainīt tos pret kāda cita cilvēka atnestajām mantām. Bērni par ziedojumiem tirgo pašceptas vafeles un karstmaizes, bet Blaumaņa ielas iedzīvotāji saskaņojuši ar domi telts uzsliešanu, kur vakarpusē gaidāma virkne muzikālu priekšnesumu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja iedzīvotāju pārstāve, Tērbatas ielas slēgšanas laikā viņa novērojusi, ka iedzīvotājiem gribējies, lai būtu pieejamas vairāk dažādas aktivitātes, tādēļ kopā ar kaimiņiem nolemts noorganizēt vietu koncertiem. Sieviete gan atzina, ka pagaidām sarežģīts ir visu nepieciešamo atļauju saskaņošanas process, jo atļaujas jāsaņem no dažādām pašvaldības iestādēm.

"Būtu labi, ja mēs varētu aiziet uz vienu domes iestādi, kur mums izsniegtu attiecīgo licenci, apliecinot, ka ar visām iestādēm viss ir saskaņots," rosināja iedzīvotāja, norādot, ka neraugoties uz to, vienalga atbalsta šādu iniciatīvu.

Arī aģentūras LETA aptaujātie uzņēmēji atzina, ka ielas slēgšanai īpaši gatavojušies, piemēram, sarūpējot ēdienus un dzērienus apmeklētājiem. Piemēram, kafejnīca "Illy" uz ietves izkārtojusi tirgošanās vietu, iekūrusi ugunskurus un piedāvā iegādāties arī karstus dzērienus. Kafejnīcas pārstāvji atzina, ka iniciatīvu vērtē ļoti pozitīvi un šodien gaida arī lielāku klientu pieplūdumu kā ierasts.

Uzņēmēji atzīst, ka, tuvojoties pavasara un vasaras sezonai, slēgto ielu pasākumi noteikti būšot vēl apmeklētāki un ar vēl plašāku pasākumu programmu.

Blaumaņa ielā izvietojušies arī "street food" busiņi, kā arī tiek uzstādītas skatuves. Saskaņā ar biedrības "Pilsēta cilvēkiem" publicēto pasākumu plānu, Blaumaņa ielā esošā kanāla "TV24" birojs šodien piedāvā "Atvērto durvju" dienu, plkst.14 gaidāmi "Satori" autoru lasījumi, visu dienu tiks nodrošināti "Brain games" galda spēļu pasākumi, kā arī teltīs notiks dažāda veida koncerti. 

Blaumaņa ielas, Krišjāņa Barona un Pērses ielas krustojuma skvērā izvietotie informatīvie materiāli liecina, ka, investējot 3,2 miljonus eiro, Rīgas domes Satiksmes departaments šogad plāno atjaunot Bruņinieku un Sporta ielu segumus, bet tērējot piecus miljonus eiro - Aleksandra Čaka un Marijas ielas segumu. Par pusotru miljonu plānots izbūvēt veloceļu Krasta ielā, kā arī veikt Augusta Deglava un Brasas pārvadu atjaunošanu.

Foto: Blaumaņa iela nodota gājēju un velobraucēju rīcībā

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu