"Es domāju, ka viņš nožēlo izdarīto." Vīrietis, kurš ceļmalā Igaunijā pameta kucēnus, ziedojis dzīvnieku patversmei (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ceļa malā pamestie kucēni un viņu māte.
Ceļa malā pamestie kucēni un viņu māte. Foto: Tallinna loomade hoiupaik/pets.ee

Viru apgabala prokuratūra pārtraukusi kriminālprocesu pret vīrieti, kurš pagājušā gada nogalē ceļmalā pameta sešus kucēnus, pēc tam, kad viņš atzinis savu vainu un dzīvnieku patversmei ziedojis 500 eiro, vēsta portāls "Rus.Postimees".

Pret vīrieti bija uzsākta krimināllieta par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem.

"Kad izlasīju lietu, man radās doma - vai nebūtu iespējams likt šim cilvēkam ziedot dzīvnieku patversmēm. Likās, ka tas būs pamācošs vēstījums gan vīrietim, gan sabiedrībai kopumā. Bet diemžēl likums to neatļauj," medijiem pastāstīja prokurora palīgs Sergejs Ļistovs.

Kā pastāstīja Ļistovs, pastāv iespēja par sodu noteikt sabiedriskos darbus un ierēdnis, kas pārrauga soda izpildi, var noteikt, ka tie jāveic tieši patversmē.

"Bet, kad vīrietis atnāca uz pārrunām ar mani, viņš atnesa kvīti, kas apstiprināja, ka viņš brīvprātīgi ziedojis 500 eiro patversmei, kurā nogādāti dzīvnieki," pastāstīja prokurora palīgs.

Vīrietis iepriekš nebija sodīts un savu vainu atzina.

"Kad viņš atnesa kvīti, es padomāju, ka šis cilvēks nožēlo izdarīto un cenšas to labot," pastāstīja Ļistovs. Viņš piebilda, ka cietsirdīga izturēšanās pret dzīvniekiem ir nepieļaujama un tiesībsargājošo iestāžu uzdevums ir reaģēt tā, lai turpmāk cilvēki tā nerīkotos.

"Šajā gadījumā, ņemot vērā vīrieša turpmākās darbības, ziedojot naudu un nožēlojot sodu, gribētos ticēt, ka vēlamais ir sasniegts," sacīja Ļistovs. Viņš arī pastāstīja, ka vīrietim arī likts iemaksāt 250 eiro valsts kasē, ko viņš izdarījis tajā pašā dienā.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka 28. decembrī Igaunijas dzīvnieku patversmē "Grey Dogs" nonāca seši kucēni. Viņi atrasti uz ceļa, kur tos kastē atstājis kāds vīrietis. 

Garām braucis policists, kurš ieraudzījis aizdomīgo kasti un piefiksējis automašīnas, kurā iekāpis vīrietis, valsts numura zīmi. 

Policists pārbaudījis kasti - tajā knapi kustējušies mazi melnbalti pūkainīši - pavisam nesen dzimuši kucēni. 

Mazuļi bijuši ļoti nosaluši. Policists nogādājis suņukus patversmē, kuras darbinieki sociālajos tīklos pavēstījuši par notikušo. 

Patversmes darbinieki vēstījuši, ka policisti apciemojuši automašīnas īpašnieku, kurš ceļmalā pametis kucēnus. Būdā pie mājas atrasta kucēnu mamma un vēl divi kucēni. Viens bijis dzīvs, bet otrs - miris. 

Īpašnieks atteicies no suņa un kucēna, pēc tam abi nogādāti dzīvnieku patversmē, kur pašlaik par viņiem rūpējas un sola atrast jaunas mājas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu