Maluzvejnieks bez tiesībām, mēģinot izvairīties no soda, uzbrauc VVD inspektoram (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kaijas un zvejas tīkli. Ilustratīvs attēls.
Kaijas un zvejas tīkli. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Cenšoties izvairīties no soda, kāds maluzvejnieks Salacgrīvas pusē ar auto uzbraucis Valsts vides dienesta (VVD) inspektoram, pastāstīja VVD vecākais inspektors Zigmārs Dancis.

Dancis pastāstīja, ka, veicot operatīvo darbu, inspektori vakar, 31. janvārī, novērojuši kādu maluzvejnieku, kurš ar laivu devies jūras virzienā. Šorīt inspektori atkārtoti devušies uz notikuma vietu un konstatējuši personu, kura no jūras velk ārā tīklus.

Krastā inspektori likumpārkāpēju pārtvēruši un noformējuši protokolu par zveju bez licences, kā arī par visu zvejas rīku, tostarp laivas, konfiskāciju. Likumpārkāpējs esot noliedzis, ka tīkli piederētu viņam.

"Protokolu noformēšanas laikā maluzvejnieks neslēpa savu neapmierinātību, iekāpa auto, vairākkārt pārbrauca pāri savai gumijas laivai un pat uzbrauca vienam no inspektoriem," pastāstīja Dancis, norādot, ka konkrētais darbinieks patlaban atrodas medicīnas iestādē un veic nepieciešamās veselības pārbaudes.

Uz notikuma vietu izsaukta arī Valsts policija, kura, pēc Danča teiktā, norādījusi - ja inspektoram tiks konstatēti miesas bojājumi, tiks ierosināta krimināllieta. Vienlaikus policija konstatējusi, ka maluzvejniekam nav arī autovadītāja apliecības.

Pēc Danča teiktā, izvilktajos tīklos zivis gan netika atrasta, jo maluzvejnieks tās savlaicīgi atlaidis atpakaļ jūrā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu