Gulbis piedzīvo zaudējumu Punes "ATP World Tour 250" turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis sestdien Indijā piedzīvoja neveiksmi Punes "ATP World Tour 250" turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Gulbis (ATP 256.), kurš kvalifikācijas turnīrā piedalījās ar sacensību organizatoru īpašo ielūgumu, pirmajā kārtā ar 4-6, 4-6 piekāpās Čehijas sportistam Lukasam Rosolam (ATP 177.). Čeham kvalifikācijas turnīrā piešķirts astotais numurs.

Par savu sniegumu Gulbis ATP ranga punktus nenopelnīja.

Abi tenisisti pirmajā setā ilgu laiku spēkojās līdzīgi, bet pirmo "breiku" devītajā geimā ar pirmo iespēju izdevās iegūt Rosolam. Gulbis turpinājumā nespēja atbildēt ar to pašu un piedzīvoja zaudējumu pirmajā setā. Otrā seta trešajā geimā čeham bija divas iespējas lauzt pretinieka servi, tomēr Gulbis prata atspēlēties. Atlikušajās izspēlēs scenārijs bija līdzīgs tam, kas bija redzams setu iepriekš. Gulbis devītajā geimā nespēja nosargāt savu servi, bet čehs vēlāk savējo neatdeva, kā rezultātā Gulbim turnīrs noslēdzās jau kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Pērn Gulbis spēlēja Punes pamatturnīrā un tika līdz ceturtdaļfinālam, kurā ar 6-7 (5:7), 6-7 (5:7) piekāpās "eisu" jeb netveramo servju karalim Ivo Karlovičam no Horvātijas.

Gulbis šo sezonu iesāka samērā labi, jo Numea "Challenger" turnīrā pa seniem laikiem izdevās izcīnīt divas uzvaras pēc kārtas, bet trešo kārtu jeb astotdaļfinālu tenisists nepārvarēja. Nākamās sacensības Gulbim sekoja Austrālijā, kur "Grand Slam" turnīra kvalifikācijā izdevās izcīnīt trīs uzvaras, bet pamatturnīrā viņš apstājās trešajā kārtā, ar 6-7 (2:7), 4-6, 3-6 piekāpjoties ranga desmitajam numuram Gaēlam Monfisam no Francijas.

Vadošais valsts tenisists šosezon izcīnījis jau septiņas uzvaras, kas ir tikpat, cik pērn visas sezonas laikā. Gulbis 2019.gada sezonā piedalījās 29 turnīros, bet tikai divos viņš aizvadīja vairāk nekā divus mačus. Visvairāk - četras spēles - Gulbis aizvadīja februārī Roterdamas "ATP World Tour 500" turnīrā. Gulbis aizvadītajā sezonā uzvaru izcīnīja septiņos dueļos, kopumā aizvadot 23 mačus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu