Ugunsgrēki turpina plosīt Austrāliju. Apdraudēta galvaspilsēta un dienvidaustrumu pilsētas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Austrālija, pēc ugunsgrēka.
Austrālija, pēc ugunsgrēka. Foto: STRINGER / REUTERS

Netālu no Austrālijas galvaspilsētas Kanberas un Jaundienvidvelsas apkārtnē sestdien, 1. februārī, pastiprinājās ugunsgrēki. Iedzīvotāji tika sagatavoti evakuācijai, vēsta ziņu aģentūra "Associated Press".

Piektdien, 31. janvārī, Kanberā un reģionā ap to tika izsludināts ārkārtas stāvoklis ugunsgrēku dēļ, kas sestdien bija sasnieguši jau 35 800 hektārus lielu platību uz dienvidiem no galvaspilsētas, paziņoja Austrālijas galvaspilsētas teritorijas ārkārtas situāciju dienesta komisāre Džordžina Vellana.

Ugunsgrēki nopietni apdraud Kanberas dienvidu priekšpilsētu un tuvējos ciematus, kuru ceļi ir slēgti kopš sestdienas rīta.

"Ugunsgrēks var apdraudēt cilvēku dzīvības tieši esot ceļā un bēgot no liesmām," žurnālistiem sacīja Vellana. "Braukšana ir ārkārtīgi bīstama un potenciāli nāvējoša."

Ugunsgrēks tika pazemināts no ārkārtas līmeņa bīstamību uz otro līmeni trīs līmeņu pakāpē gan temperatūras pazemināšanās, gan vēja dēļ. Bet Jaundienvidvelsas dienvidaustrumos turpina degt vairāki ugunsgrēki.

Jaundienvidvelsas lauku ugunsdzēsēju komisārs Šeins Ficimonss sacīja, ka neskaitāmas saimniecības ēkas un staļļi ir iznīcināti, taču nav ziņots, ka degšana būtu rimusies.

Savvaļas ugunsgrēku ārkārtas brīdinājums pirmo reizi ir Austrālijas galvaspilsētas teritorijā kopš 2003. gada, kad ugunsgrēki nogalināja četrus cilvēkus un vienā dienā iznīcināja gandrīz 500 mājas.

Ugunsgrēki visā Austrālijas dienvidu daļā kopš septembra ir prasījuši vismaz 33 dzīvības, iznīcinājuši vairāk nekā 3000 māju un izpostījuši vairāk nekā 10 600 000 hektārus meža.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu