Džokovičs pieveic Tīmu "Australian Open" finālā

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Novāks Džokovičs
Novāks Džokovičs Foto: AFP/SCANPIX

Titulētais Serbijas tenisists Novaks Džokovičs svētdien triumfēja Austrālijas atklātajā čempionātā, izcīnot savu astoto trofeju sezonas pirmajā "Grand Slam" sacensībās.

Planētas otrā rakete Džokovičs finālā ar rezultātu 6-4, 4-6, 2-6, 6-3, 6-4 pārspēja austrieti Dominiku Tīmu, kurš reitingā ir piektais.

32 gadus vecais Džokovičs karjeras laikā izcīnījis 17 "Grand Slam" titulus, bet 26 gadus vecais Tīms cieta neveiksmi arī savā trešajā finālcīņā par augstākās raudzes trofejām.

Džokovičs Melburnā triumfēja otro gadu pēc kārtas. Vēl viņš šeit par "Grand Slam" čempionu kļuvis 2008., no 2011. līdz 2013., kā arī 2015. un 2016.gadā.

Džokovičs ar 17 "Grand Slam" kausiem ir trešais titulētākais tenisists, par divām trofejām atpaliekot no spāņa Rafaela Nadala un par trim no šveicieša Rodžera Federera.

Tāpat Džokovičs kļuvis par trešo tenisistu, kurš vienā "Grand Slam" turnīrā uzvarējis vismaz astoņas reizes karjerā. Nadalam ir 12 trofejas Francijas atklātajā čempionātā, bet Federeram astoņi panākumi Vimbldonā.

Džokovičs pirmdien atgriezīsies ranga līderpozīcija, Nadals atkāpsies uz otro vietu, Federers paliks trešais, bet bijušais Ernesta Gulbja treniņu partneris Tīms tagad būs karjeras rekordaugstajā ceturtajā pozīcijā.

Latvijas pirmā rakete Gulbis vīru turnīrā apstājās trešajā kārtā.

Turnīra kopējais balvu fonds bija 71 miljons Austrālijas dolāru, no kuriem vīrieši vienspēļu uzvarētājs saņēma 4,12 miljonus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu