ASV no gripas 2019./2020. gada sezonā miruši vismaz 10 000 cilvēku (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcinēšanās pret gripu
Vakcinēšanās pret gripu Foto: AFP/SCANPIX

Jaunais koronavīruss ir inficējis jau vairākus tūkstošus cilvēku visā pasaulē, taču ASV vairāk nekā 19 000 000 cilvēku ir inficējušies ar gripu. Šajā sezonā no gripas ASV miruši vismaz 10 000 cilvēku, ziņo ASV televīzijas kanāls CNN.

2019./2020. gada nogrieznis tiek prognozēts kā viens no sliktākajiem gripas periodiem pēdējos demit gadu laikā, uzskata ASV Nacionālās Alerģijas un Infekcijas institūts.

Vismaz 180 000 cilvēku ir hospitalizēti pēc gripas komplikācijām. Paredzams, ka šis skaits augs, ņemot vērā, cik ātri tā izplatās. Gripas klātbūtne ASV iedzīvotāju ikdienā ir nemitīga un tieši tādēļ tā ir ļoti bīstama.

Slimību kontroles centri ASV katru gadu prognozē 12 000 cilvēku nāvi no gripas. 2017./2018. gada nogrieznī mirušo skaits sasniedza pat 61 000, turklāt 45 000 000 saslima ar gripu.

"Cilvēkiem ir mazāks satraukums par gripu, jo viņiem škiet, ka veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēji kontrolē inficēšanos. Mēs baidāmies no nezināmā un alkstam pēc jaunākās informācijas. Ārsti nespēj ātri noteikt, kas ir bīstams un kas nav, tāpēc cilvēki slīgst neziņā un sāk krist panikā," sacīja ASV Ģimenes ārstu akadēmijas direktore Mārgota Savoja.

Gripa kļūst bīstama brīdī, kad parādās komplikācijas, kas ir rezultāts novājinātai imunitātei. Komplikācijas ietver pneimoniju, sirds un smadzeņu iekaisumus, kā arī orgānu mazspēju, kas dažādos gadījumos var kļūt letāli. Gripa ir bīstama, jo tā mainās katru gadu. Vienīgās zāles pret gripas komplikācijām ir vakcinēšanās.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu