"Traumas par sevi liek manīt." Jemeļjaņenko stāsta par karjeras noslēgumu, brāli un Nurmagomedovu

Fjodors Jemeļjaņenko Foto: AP/Scanpix
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Leģendārais krievu jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstonis Fjodors Jemeļjaņenko sarunā ar TASS pastāstījis par savu karjeru, attiecībām ar ģimeni un brāli Aleksandru. 

Fjodors Jemeļjaņenko ir aizvadījis garu un veiksmīgu karjeru MMA sportā, bet nav šaubu, ka labākās dienas "Pēdējam imperatoram" tomēr ir aiz muguras. Pēc Jemeļjaņenko pēdējās cīņas krievu cīkstonis tika apvainots, ka viņam izdevies vinnēt tikai "resnu Džeksonu". 

Jemeļjaņenko šādus apgalvojumus neesot ņēmis vērā. "Kvintonam ir milzu pieredze. Bija viņš gatavs vai ne - tā nav mana problēma. Ne jau es viņu trenēju," izteicies krievu cīkstonis.

Leģendārajam sportistam tika uzdots jautājums, vai joprojām spēkā ir iepriekš izskanējušie apgalvojumi, ka Jemeļjaņenko karjerā ir atlikušas vēl divas cīņas. Krievu atlēts uz šādu jautājumu atbildēja izvairīgi: "Viss būs atkarīgs no manas pašsajūtas. Šobrīd manis iepriekš teiktais paliek spēkā. Var jau būt, ka aizvadīšu vairāk nekā divas cīņas, varbūt - mazāk. Paskatīsimies."

Jemeļjaņenko septembrī paliks jau 44 gadi. Pats sportists gan atklājis, ka sirdī joprojām jūtoties jauns. Viņš minēja, ka viņam joprojām prieku sagādājot treniņprocess un darbs ar jauniešiem. Tāpat cīkstonis neslēpa - lai gan ātrums un spēks joprojām ir līmenī, viņš jūtot, ka karjeras noslēgums tuvojoties: "Traumas par sevi liek manīt. Vairs arī pēc cīņām neizdodas tik ātri atkopties. Zinu, ka laiks [beigt karjeru] tuvojas."

Tāpat cīkstonis stāstīja, ka bieži vien sportista gaitas noslēgt aicinot viņa ģimene. "Manas meitenes par to runā visu laiku. Par to runā mamma, sieva, vecākā meita. Viņas visas ļoti pārdzīvo un nevar vien sagaidīt, kad beigšu karjeru. Tajā pašā laikā viņas visas saprot, ka tas ir mans lēmums, un atbalsta to."

Leģendārajam cīkstonim arī tika uzdots jautājums, kāda būtu viņa reakcija, ja kāda no viņa meitām pēkšņi nāktu klajā ar paziņojumu, ka vēlas startēt MMA. "Ceru, ka tāda diena nepienāks. Vismaz šobrīd manas meitas nav tādu vēlmi izrādījušas."

Tāpat cīkstonis arī atzina, ka būt piecu meitu tēvam esot liels prieks, jo, pārrodoties mājās, viņu sagaidot neaprakstāma mīlestība.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

На выходных с дочкой побывали на чудесном спектакле "Улитка и солнышко" и остались в полном восторге! Мы открыли для себя потрясающее место - театр #СказкинДом, куда непременно вернёмся снова. ⠀ Спектакли для детей необычные, мы все время выполняли интересные задания, перемещались по красочным комнатам, которые выполнены в сказочном стиле: Три медведя, Лесная речка, Избушка Бабы-Яги. В каждой комнате тайный проход, у Бабы-Яги, например, волшебная печь, через которую попадаешь в другое пространство. ⠀ Прекрасная постановка, профессиональные актеры, каждый ребёнок вовлечен и участвует на протяжении всего представления, всё очень интересно и весело.

A post shared by Федор Емельяненко (@fedoremelianenkoofficial) on

Jemeļjaņenko tika vaicāts arī, vai viņam ir izdevies noskatīties pēdējās Habiba Nurmagomedova cīņas. Leģendārais cīkstonis atbildēja noliedzoši, bet padalījās ar iemesliem, kuru dēļ, viņaprāt, Nurmagomedovs ir tik slavens.

"Habibs ir atradis savu jājamzirdziņu un izmanto savas stiprās puses, lai uzvarētu. Kāpēc viņš ir tik slavens? Tādēļ, ka viņš ir čempions un lieliski izmanto savas stiprās puses. Habibs pavisam noteikti mūsu valstī ir palielinājis MMA sporta popularitāti," Nurmagomedovu slavējis Jemeļjaņenko.

Tiesa, leģendārais cīkstonis uzskata, ka Nurmagomedova repertuārā ir arī aspekti, kam būtu nepieciešami uzlabojumi. Galvenokārt Jemeļjaņenko pieminēja tieši Nurmagomedova sitienu tehniku - gan ar rokām, gan kājām.

Tāpat Jemeljaņenko nepiekrīt arī apgalvojumam, ka viņš un Nurmagomedovs ir salīdzināmi. "Mēs tomēr esam atšķirīgi. Cīnāmies dažādās svara kategorijās, kā arī pārstāvam dažādas organizācijas. Habibam šajā sportā ir savs ieguldījums, man - savs. Visi šie salīdzinājumi man šķiet lieki."

Neizbēgami, šī saruna nonākusi arī līdz jautājumam par Fjodora attiecībām ar brāli Aleksandru. 

"Ceru, ka reiz atkal varēsim būt ģimene. Ceru, ka Tas Kungs tā lems. Nesen izteicos, ka Aleksandram ir jāmaina sava uzvedība un jāpārtrauc cilvēkus saukt par dzīvniekiem. Neviens svētais to neparedz. Visi svētie runā par nožēlu, pacietību un pazemību. Ne pretējo. Uzskatu, ka savu dzīvi ir jāmaina, kā man, tā arī Aleksandram," uz reliģiju atsaucies Jemeļjaņenko vecākais.

Jemeļjaņenko allaž ir uzskatīts par ieturētu un mierīgu personu. Līdz ar to viņa publiskie izteikumi par brāli esot skaidrojami ar to, ka Jemeļjaņenko jaunākais pārkāpis robežas. 

"Kas attiecas uz mani, es varu ciest. Ja gribas, lai runā. Mūsu apkārtējie cilvēki tāpat zina taisnību. Bet visam ir savas robežas. Kad tiek aizskarti tuvinieki un ģimene, tad ciest vairs nedrīkst un cilvēks ir jānoliek pie vietas," turpinājis Jemeļjaņenko, kurš atzinis, ka nav svarīgi, vai aizvainojumus izsaka brālis vai kāds svešinieks.

Sportists arī atklāja, ka nenožēlo šā konflikta nonākšanu publiskajā telpā. "Vairākas reizes esmu mēģinājis konfliktu atrisināt privāti. Tāpat daudz arī esmu Aleksandram palīdzējis. Esmu ticīgs cilvēks, tādēļ varu apgalvot, ka ciest var un vajag, bet uz tuvinieku aizskaršanu ir jāreaģē, ja vajag, arī ar skarbām metodēm."

Sarunas nobeigumā cīkstonim tika vaicāts par viņa sapņiem. "Kādi ir mani sapņi? Protams, lai manai ģimenei viss būtu kārtībā. Pārdzīvoju arī par savām meitām. Gribētu, lai mana mamma tik daudz nepārdzīvo un neraizējas par mani. Un, protams, lai mūsu puiši kļūst par "Bellator" čempioniem," stāstījis leģendārais cīkstonis.

Jemeļjaņenko vecākais savā profesionālajā MMA karjerā ir aizvadījis 46 cīņas, no kurām uzvaru viņam ir izdevies izcīnīt 39, pretinieka pārākumu cīkstonis ir atzinis sešas reizes, bet viena cīņa noslēgusies ar tās anulēšanu (no contest).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu