"Tā bija pirmā reize, kad man pieskārās vīrietis." Bijusī Francijas daiļslidotāja apvaino treneri izvarošanā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sāra Abitbola
Sāra Abitbola Foto: AFP / Scanpix

Bijusī Francijas daiļslidotāja Sāra Abitbola ir publiski paziņojusi, ka bijušais treneris Žils Beijers viņu vairākkārt ir seksuāli izmantojis, vēsta "France24".

44 gadus vecā Abitbola savā autobiogrāfijā atklājusi, ka viņas bijušais treneris Žils Beijers laika periodā no 1990. līdz 1992. gadam viņu vairākkārt izvarojis. 1990. gadā sportistei bija vien 15 gadi.

Abitbola apgalvo, ka treniņu procesa laikā ar Beijeru pavadījusi vairāk laika nekā ar savu ģimeni. Bijusī sportiste arī nakšņojusi pie sava trenera. Tieši palikšana Beijera namā bijusi visbriesmīgākā. Vairākkārt franču daiļslidošanas speciālists esot odis pēc alkohola un uzmācies jaunajai meitenei.

"Viņš sāka darīt briesmīgas lietas. Tiku seksuāli izmantota un izvarota. Man bija tikai 15, kad tas notika. Tā bija pirmā reize, kad man pieskārās vīrietis," atklājusi sportiste.

Tāpat Abitbola izteikusies, ka viņa sūdzību par Beijeru iesniegusi jau uzreiz pēc karjeras noslēgšanas, bet Francijas sporta ministrija viņu esot ignorējusi. "Jā, mums par viņu ir lieta, bet mēs pievērsim acis," bijušo Francijas sporta ministru Žanu-Francuā Lamūru citējusi Abitbola.

"Būtībā, tas, ko man pateica, bija: "Lieto savus medikamentus un klusē." Ilgus gadus tā arī darīju," turpinājusi bijusī daiļslidotāja.

Komentāru par publisko apsūdzību sniedzis arī pats 62 gadus vecais Beijers, kurš atzina, ka viņam ar sportisti bijušas intīmas attiecības. "Lai gan manas atmiņas par notikušo atšķiras no viņas [Abitbolas] teiktā, apzinos, ka viņas vecums un manis ieņemtais amats mūsu toreizējās attiecības padara par nepieņemamām," stāstījis Beijers.

Paredzēts, ka Francijas sporta ministrija šī gada 20. februārī rīkos konferenci, lai izskatītu šo gadījumu.

Abitbola pāru daiļslidošanā startēja no 1993. līdz 2003. gadam. Viņa ir desmitkārtēja Francijas čempione, kā arī 2000. gadā franču daiļslidotājai izdevās izcīnīt bronzas medaļu pasaules čempionātā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu